Transportminister Ole Birk Olesen (LA) understregede onsdag sin beslutning om at droppe Broløbet Storebælt. Alligevel tror Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs, stadig på, at det kan fastholdes.

Den seneste tid har Fyens Stiftstidende skrevet om den opbakning, en række prominente politikere har givet Broløbet Storebælt. Og om at dette års udgave, der løb af stablen lørdag, forløb uden trafikale gener. Alligevel slår transportminister Ole Birk Olesen (LA) onsdag ifølge Ritzau fast, at hans beslutning om at lukke løbet står ved magt.

I juli bestemte ministeren sig for at lukke for løb over Storebæltsbroen, blandt andet på baggrund af en anbefaling fra Vejdirektorat. Den beslutning cementerede han onsdag. Til stor ærgrelse for Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs:

- Det er fortsat en rigtig dårlig beslutning. Det her broløb skal kunne afholdes hvert tredje år i Danmark. Vi har at gøre med en aktivitet, som er en folkefest, og som lige er blevet afviklet meget, meget flot - også trafikalt, siger Kenneth Muhs.

- Det har stor betydning for vores foreninger, for folkesundheden, for økonomien og for at lave noget spektakulært på Storebæltsbroen og vise, at det kan vi i Danmark, fortsætter han.

Møde med ministeren på plads

Derfor accepterer Kenneth Muhs fortsat ikke Ole Birk Olesens svar. Han har tænkt sig at kæmpe videre. Det samme har Slagelses borgmester, Stén Knuth, og sammen har de to fået arrangeret et møde med ministeren, der finder sted den 2. oktober.

- Der vil vi tage ind med gode argumenter og håbe, at ministeren er lydhør over for alle de mange positive argumenter, der er for broløbet, siger Kenneth Muhs.

Han håber og tror fortsat på, at der kommer til at være flere broløb på tværs af bæltet.

  • fyens.dk