Administrerende direktør i P. Christensen, Peter Christensen, tror ikke på, at leasingselskaber har fået hele registreringsafgiften på biler refunderet. - Selvfølgelig har vi søgt om afgiften retur, men det er langtfra sikkert, at vi får noget,

Ifølge Peter Christensen, administrerende direktør i P. Christensen, som blandt andet korttidsleaser Mercedes-biler, bliver bilhandlere i øjeblikket hængt ud som tyveknægte og svindlere.

- Vi lever jo bare under de regler, som de ansvarlige politikere har skabt. Selvfølgelig har vi da derfor søgt om registreringsafgiften retur fra Skat på nogle biler, men det er jo langtfra sikkert, at vi får noget som helst, siger Peter Christensen.

I samme vending afviser direktøren at have oplevet, at hans virksomhed har fået den fulde registreringsafgift retur på nogen af deres leasede biler.

- Det er ikke noget, jeg har oplevet. Nogle biler kan jeg få noget af afgiften retur for, men så er det jo gerne nogle specielle biler, som egentlig ikke er faldet i værdi. Det er nærmere investeringsbiler, som tværtimod stiger i værdi, siger han.

- Ikke hele sandheden

Peter Christensen peger derimod på, at muligheden for at få en del af registreringsafgiften tilbagebetalt fra Skat skal eksistere.

- Vi vil slet ikke kunne have specifikke modeller, hvis vi ikke kan få dele af afgiften tilbage. Der findes mindst lige så mange eksempler på biler, som vi ikke har fået nogen afgiftsbetaling retur for, og fordi vi som forhandlere løber den risiko, skal det jo i den anden ende være muligt at tjene på risikoen, siger Peter Christensen.

- Men er der ikke en brist i systemet, hvis nogle leasingselskaber, som Finans.dk berettede mandag, tilsyneladende ender med ikke at betale noget i registreringsafgift?

- Det tror jeg ikke på, at der er, og derfor kan jeg ikke forholde mig til det. Jeg tror ikke på, at det er hele sandheden, siger Peter Christensen.

- Er regler og praksis på området, som de bør være?

- Jeg kan ikke forholde mig til politikken. Jeg kan bare se, at der er en god fleksibilitet i systemet, som det er nu. I kraft af at vi stadig betaler moms og forrentning, mener jeg derimod, at statskassen tjener penge på leasingselskaber- og biler, og det må jo være det vigtigste.

  • Af: