Nørreby: Det er en konstant kamp at holde den lille brugs i Nørreby i live. Så klar er meldingen fra brugsforeningens formand Vibeke Pedersen.

- Vi hænger fast med neglene hele tiden. Derfor er det godt, at Bo (Ingildsen, red.) er så kreativ med at finde på nye tiltag. Vi skal hele tiden ud og gøre opmærksom på os selv, og vi kunne da godt tænke os at tiltrække lidt flere kunder fra oplandet, siger hun.

Vi er i en situation, hvor der ikke skal ret meget til, før det ikke hænger sammen økonomisk. Hvis vi for eksempel skal investere i en fryser, eller hvis et tag blæser af, så er vi på den, og så kan vi blive nødt til at dreje nøglen om.

Vibeke Pedersen, formand, Nørreby Brugs.

Det er butikkerne i Bogense, Otterup og Odense, som er de største konkurrenter. Sidstnævnte måske den største, når folk kører hjem fra arbejdet i den fynske hovedstad.

- Det er de færreste, som kører gennem alle byerne og deres butikker for at handle her, erkender hun.

Risikerer at lukke

Der skal dog ikke så meget til, slår hun fast. Bruger man bare 10-15 kroner mere, når man handler i butikken, kan man være med til at holde butikken i live.

- Vi er i en situation, hvor der ikke skal ret meget til, før det ikke hænger sammen økonomisk. Hvis vi for eksempel skal investere i en fryser, eller hvis et tag blæser af, så er vi på den, og så kan vi blive nødt til at dreje nøglen om.

Men Vibeke Pedersen vil godt slå et slag for, at butikken faktisk er konkurrencedygtig. I mange tilfælde er det nemlig ikke billigere at køre til discountkæderne langt væk.

- Og da slet ikke hvis man skal starte bilen op for det, siger Vibeke Pedersen, der desuden fremhæver den forrygende service, som Bo Vasegaard Ingildsen giver.

- Bo er super rar, smilende og kundevenlig. Det er altid en fornøjelse at komme hos ham, siger hun.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle