Rasm. Holbeck har eksisteret i næsten 200 år, så virksomheden har både handlet med kul og kolonialvarer

Med salget og ikke mindst flytningen af grossistvirksomheden Rasm. Holbeck er der skrevet endnu et kapital i et stykke odenseansk industrihistorie. Da virksomheden var størst, havde den en årlig omsætning på flere hundrede millioner kroner. Den var en af Fyns største grossister inden for handel med vvs-artikler, og samtidig leverede den komponenter til hydraulik, lufttryk og instrumentering.

Industrivirksomhederne var de store kunder, men markedet ændrede sig i takt med udflytningen, og efterhånden som der blev færre industrivirksomheder, blev konkurrencen skærpet.

- Da jeg blev ansat, var Lindø vores største kunde. Der blev leveret rigtig store ordrer ud til værftet, men sådan en kunde støver man ikke op igen, siger Michael Harder, der ejer virksomheden i dag.

Med handlen er vvs-delen skåret fra, og i dag koncentrerer virksomheden sig udelukkende om at levere løsninger inden for hydraulik, pneumatik, filter og automation.

I 1953 blev forretningen en del af H.J Hansen-koncernen, men historien går helt tilbage til 1830. Dengang sejlede stifteren Rasmus Holbeck som selvstændig skipper for købmændene i Odense. Men den driftige sømand så samtidig muligheden for selv at sætte sig på en del af handlen i land. I de første mange år beskæftigede Rasmus Holbech sig med salg af kolonialvarer, metaller, jern og kul. Senere blev stål en del af produktporteføljen, og i slutningen af 1800-tallet slog virksomheden sig på salg af rør og sanitet.

Ifølge Michael Harder omsatte Rasm. Holbeck sidste år cirka syv millioner kroner. I år forventer han at nå en omsætning på otte millioner kroner, men det tal skulle gerne stige i årene fremover.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle