Løntjek

På mindre end to år har FOA-afdeling hentet 650.000 kroner hjem til medlemmer ved at finde fejl på deres lønsedler.

Social- og sundhedshjælper i Horsens Rikke Thagaard har tjent 50.000 kroner ved, at fagforbundet FOA tjekkede to års lønsedler for hende og fandt fejl.

- Det er helt vildt, lyder det fra Rikke Thagaard, som naturligvis er glad for den ekstra indtægt.

Hun fortæller, at hun aldrig har tjekket sine lønsedler, men i forbindelse med sin fyring på plejecentret Gefionshave i Horsens tog hun sine lønsedler med til FOA, som gennemgik dem. Og det gav pote.

I 2016 har vi fået ca. 350.000 kr. hjem til medlemmer via løntjek for dem. I år har vi fået ca. 300.000 kr. hjem indtil videre.

Lone Dybdal, afdelingsformand FOA

Forbundets lokalformand Lone Dybdal forklarer, at gennemgangen viste, at Rikke Thagaard skulle have været fastansat i længere tid, end hun reelt var, da hun havde så mange vikartimer, som hun havde.

- Arbejder man mere end otte timer om ugen, skal man reelt fastansættes.

På baggrund af gennemgangen blev Rikke Thagaard fastansat med tilbagevirkende kraft. Det betød omkring halvandet år mere som fastansat i stedet for vikar.

- Det påvirker løn, tilllæg og pensionsbetaling, forklarer Lone Dybdal.

Og den historie er ikke enestående, fortæller afdelingsformanden.

Fejl i halvdelen af lønsedlerne

Mange medlemmer har oplevet at få penge ud af en gennemgang af deres lønsedler.

FOA åbnede i slutningen af 2015 en løntjekcafé i den lokale afdeling for at sætte fokus på området. Her er man velkommen til at møde op for at få gennemgået sine lønsedler.

- Men medlemmer er altid velkomne til at ringe eller komme ind og få tjekket deres tre seneste lønsedler, siger Lone Dybdal.

I gennemsnit får fagforeningen 25 henvendelser om måneder om lønsedler. Ved cirka halvdelen af henvendelserne finder fagforbundet fejl.

Og det gør godt for medlemmernes pengepung.

- I 2016 har vi fået cirka 350.000 kroner hjem til medlemmer via løntjek for dem. I år har vi fået cirka 300.000 kroner hjem indtil videre, oplyser Lone Dybdal.

Det gælder lønsedler for ansatte i Horsens og Hedensted kommuner, Region Midtjylland og nogle private hjemmeplejefirmaer.

Beløbene dækker alt fra 100 til 100.000 kroner til et medlem.

  • fyens.dk