• Tirsdag 9. juni 2015 udviklede sig dramatisk, da politiet blev overfaldet med stenkast og brandbomber i Vollsmose.
  • Siden har Fyns Almennyttige Boligselskab forsøgt at smide familien til en af gerningsmændene ud af lejlighed i Vollsmose.

En almindelig patruljekørsel i Vollsmose tirsdag 9. juni 2015 udviklede sig dramatisk, da politiet blev overfaldet med stenkast og brandbomber. Betjentene i patruljevognen tilkaldte forstærkning, hvorefter en større politistyrke blev sendt til området, hvor op mod 50 personer var samlet.

- Så bliver vi igen mødt med stenkast, og der bliver kastet flere molotovcocktails, fortalte vagtchef Hans Frederiksen fra Fyns Politi til TV 2/Fyn dengang.

Mens politiet var ved at samle styrkerne ved nærpolitistationen, dukkede fire personer op i en bil og provokerede betjentene. Derefter blev de anholdt. Siden har Fyns Almennyttige Boligselskab forsøgt at smide familien til en af gerningsmændene ud af deres lejlighed i Vollsmose, skriver TV 2/Fyn.

I en pressemeddelse til tv-stationen skriver advokat Niclas Turan Kandemir fra Advokat Dickmeiss, der var advokat for lejeren følgende:

- Fyns Almennyttige Boligselskab havde ophævet lejemålet med den begrundelse, at sønnens adfærd var en tilsidesættelse af god skik og orden i området, og at sønnens adfærd var af en så grov karakter, at det var nødvendigt at ophæve lejemålet.

Mandag afgjorde Østre Landsret, at familien ikke kan opsiges.

- Landsretten fandt ikke, at den kriminalitet, som lejerens søn var fundet skyldig i, havde været til gene for ejendommen, dens udlejer, dens ansatte, lejere i ejendommen eller andre der lovligt færdedes i ejendommen, og da lejeren i øvrigt ikke havde misligholdt sin forpligtelse på en sådan måde, at lejerens fjernelse er påkrævet, skriver Niclas Turan Kandemir.

Dommen får betydning for andre lignende sager, da Østre Landsret hermed har slået fast, at en udlejer ikke uden videre kan opsige en lejer, fordi en person fra lejerens husstand laver kriminalitet i den bydel, hvor personen bor, konstaterer Niclas Turan Kandemir.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle