GOG kæmpede sig til gevinst mod et skuffende og såret BSV uden Sebastian Skube og Nikolaj Markussen. Kampene mod topklubberne Skjern og BSV - de to første i sæsonen - har givet fynboerne tre point.

Håndbold: Før starten på den nye sæson tippede Sport Fyn, at en DM-finale 2018 meget nemt kan komme til at blive et opgør mellem Skjern Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg (BSV).

Set i den lys har GOG fået en helt forrygende start på sæsonen med tre point mod netop de to hold. Først med uafgjort 29-29 i Skjern og mandag aften med sejr 21-19 efter 11-11 ved pausen over BSV i sæsonens første hjemmekamp.

GOG-BSV 21-19 (11-11)

Håndboldligaen, herrerKampens gang: 1-2, 3-3, 6-6, 8-7, 10-9, (11-11), 12-11, 14-14, 16-14, 18-14, 19-16, 21-19.

Mål:GOG: Mark Strandgaard 5, Niclas Kirkeløkke 4, Gøran Johannessen 3, Lasse Møller 3, Henrik Jakobsen 2, Lasse Kronborg 2 (1), Magnus Jøndal 1, Torsten Laen 1.BSV: Nikolaj Øris 4, Michael Knudsen 4, Jacob Lassen 4 (1J, Jesper Nøddesbo 3 (1), Nikolaj Markussen 2, Stefan Hundstrup 1, Mads Øris 1 (1).

Bedste spiller:GOG: Ole Erevik.BSV: Søren Rasmussen.

Udvisninger:GOG: 2. BSV: 5.

Dommere: Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup Larsen - svingende, men rimelig præstation.

Tilskuere: 1748.

GOG's næste kamp: Søndag den 17. september, kl. 14.00: Ribe-Esbjerg HH-GOG.

Bemærkninger: Ribe-Esbjerg fik flot uafgjort 29-29 hjemme mod Skjern i sæsonens anden kamp. Jyderne tabte med et mål - 26-27 - i første kamp ude mod HC Midtjylland.

Men spillemæssigt var der lysår mellem de to kampe. I Skjern leverede de gule en flot præstation kun skæmmet af lidt for mange tekniske fejl. Mandag aftens gevinst blev en rigtig arbejdssejr, hvor GOG'erne måtte slide for hver scoring, og hvor for mange spillere reelt var under niveau. En rodet affærre, hvor gæsterne også skuffede - blandt andet med alt for langsomt angrebsspil.

Usædvanlig optakt

Men optakten til kampen var også usædvanlig. BSV-profilen Sebastian Skube måtte således sige farvel til holdkammeraterne i Odense på grund af en syg datter. Og 20 minutter inde i første halvleg måtte en anden BSV-stjerne, Nikolaj Markussen, forlade banen med en beskadiget fod. På vej ned ramte Markussens fod vristen på GOG-streg Torsten Laen, og foden blev vredet om.

BSV's planlægning gik fløjten ved fraværet af Skube og Markussen. Men det gjorde GOG's planlægning altså også, erkender cheftræner Nicolej Krickau.

- Fraværet af de to spillere var selvfølgelig et savn for BSV, men det gjorde også, at vi aldrig fandt ind i en rytme angrebsmæssig. Det blev en svær kamp - helt anderledes, end vi havde planlagt. Vi er allermest glade for de to point, konstaterer Nicolej Krickau.

Hos GOG blev de tekniske fejl og forfejlede skud for mange. Venstre fløj Magnus Jøndal uden selvtillid havde mere end en håndfuld afbrændere. Men det må også erkendes, at Søren Rasmussen i BSV-målet havde en stor aften med en redningsprocent på over 50. Også Ole Erevik i GOG-målet leverede imidlertid stort.

Det blev i øvrigt til for få GOG-kontraer.

Problemer mod forsvar 5-1

GOG havde store problemer mod BSV's forsvar 5-1. Specielt de gules storspiller i Skjern, Gøran Johannessen, havde det svært som playmaker. Han virkede stresset af BSV's offensive forsvar.

Den eneste markspiller hos GOG, der reelt spillede helt op til sit niveau, var højrefløjen Mark Strandgaard. Strandgaard scorede fem mål - og ikke mindst mål på meget vigtige tidspunkter af opgøret.

- Vi spillede os frem til afslutningerne men brændte for meget. Det må vi have analyseret, lyder det fra Mark Strandgaard.'

Men to point er to point, og en rodet første hjemmekamp i sæsonen kan ikke fratage GOG en meget flot og lovende start på den nye ligasæson.

  • Af: