kvindelandsholdet

Susanne Eilersen var træt af, at pressen skal "fremhæve udlændinge som noget særligt", skrev hun i et Facebook-indlæg om EM-stjernen Nadia Nadim. Det gav hende stor modvind, og hun har slettet indlægget.

Fredericia: Susanne Eilersen fra Dansk Folkeparti er kommet i modvind efter et Facebook-indlæg om kvindelandsholdets Nadia Nadim.

- Helt forudsigeligt, at pressen skal fremhæve en udlænding som noget særligt, er ved at være godt træt af det, skrev hun på sin profil.

Siden blev opslaget slettet af Fredericias 1. viceborgsmester, som også sidder i Folketinget. Men inden da kom der mange negative kommentarer. Udenrigsminister Anders Samuelsen blandede sig blandt andet i debatten om Nadim, som torsdag var med til at sparke Danmark i EM-finalen.

Helt forudsigeligt, at pressen skal fremhæve en udlænding som noget særligt, er ved at være godt træt af det.

Susanne Eilersen i et slettet opslag

- Magter ikke mere dumhed på Facebook. Lad nu Nadia spille fodbold i stedet for at blive en brik i et politisk spil, skrev han på Twitter.

Kolde fødder?

Tv-værten Anders Breinholt stak også til Susanne Eilersen:

- Hvorfor har du slettet dit opslag @Eilersen_DF på Facebook? Formoder du står ved det? For du er vel ikke sådan en der får kolde fødder? skrev han på Twitter.

Andre brugere var imod udtrykket "udlænding", for Nadia Nadim er dansk statsborger og kom til landet fra Afghanistan som 12-årig. Hun har spillet over 70 landskampe for Danmark og er nu en af stjernerne på det danske EM-hold ved slutrunden i Holland.

 

Nogle gange bliver man misforstået

Fredericia Dagblad har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Susanne Eilersen. Til B.T. har hun i en sms skrevet:

- Nogle gange bliver et opslag misforstået som her. Derfor har jeg slettet det, mere er der ikke at sige til det, skriver hun til avisen.

I opslaget linkede hun til et debatindlæg i Kristeligt Dagblad skrevet af Sørine Gotredsen, som kritiserer Nadim for at have udtalt, "at hun efterhånden ikke ønsker at være et hundrede procent dansk, fordi der foregår så megen negativ tale om folk med anden etnisk baggrund."

- Hvis Nadia Nadim gerne, som hun selv siger, vil være et forbillede, er det næppe vejen frem at udtale, at hun som landsholdsspiller tøver med fuldt ud at kalde sig dansk, skriver Sørine Gotfredsen desuden.

I klummen langer hun også ud efter pressen for at tegne et positivt og overfladisk portræt af Nadia Nadim.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle