Frøbjerg Musicalskole flytter dette års sommerlejr til Viby Efterskole i Nørre Aaby for at prøve noget nyt.

Frøbjerg/Nørre Aaby: Samlingshuset i Frøbjerg er normalt scenen, hvor Frøbjerg Mucsicalskole synger, danser og spiller skuespil.

Men dette gælder ikke dette års udgave af Musical Summercamp. Den er nemlig draget på tur. Til Viby Efterskole i Nørre Aaby.

Det sker for at ruske lidt op i tingene, siger Lasse Winkler, der kunstnerisk leder i Frøbjerg Musicalskole.

 

Lasse Winkler, kunsterisk leder Frøbjerg Musicalskole

- Vi gør det for at prøve noget nyt. Der er en del fra vores faste elevkreds, som også deltager i campen, og det er fedt for dem at blive trukket ud i nogle faciliteter, når det nu er en camp og lidt anderledes undervisning.

- I det hele taget bare det at komme ud i et nyt rum, nogle nye lokaler og nye faciliteter, hvor alle starter på samme præmis, og der ikke er nogle, der har hjemmebanefordel, men at man er intenst der i nogle nye rammer, som alle skal lære at kende fra starten, det giver, at vi har fælles udgangspunkt alle sammen, når vi starter, siger Lasse Winkler, som på sommerlejren vil undervise i drama.

Samtidig har efterskolen og så en bygningsmæssig fordel i forhold til Samlingshuset.

- Samlingshuset er ikke beregnet til overnatning, så der er altid noget med brandmyndigheder og regler, som skal gå op i en højere enhed, og som skal søges om. Det kan godt lade sig gøre, men vi kan også godt lide at komme ud af vores faste rammer.

- På Viby Efterskole er fine faciliteter, der er gode muligheder for overnatning, og de har alt, hvad vi skal bruge. Så vi synes, det er ret spændende at være der i år, siger Lasse Winkler. 

Musicalens historie

Summercampen finder sted i uge 31 fra 31. juli til 4. august, og der er allerede mange, som har tilmeldt sig.

- Det ser fornuftigt ud med tilmeldinger i år. Alt tyder på, at vi får tre hold, ligesom vi havde sidste år, hvor vi kan inddele i tre aldersgrupper.

- Vi plejer at sige, at der ikke som sådan er nogle aldersgrænser. Den yngste, vi har med i år, er ni år gammel, mens den ældste er 24. Så det spænder vidt, så vi inddeler i tre hold, så det nogenlunde er jævnaldrende folk, man kommer på hold for bedre at kunne sparre og lære af hinanden, så springet ikke bliver for start, siger Lasse Winkler.

I løbet af ugen vil alle deltagerne blive undervist i sang, dans og skuespil, og fredag sluttes der af med et show, hvor forældre og venner kan se, hvad lejr-folket har lært i ugens løb.

Det er andet år, Lasse Winkler er med.

- Vi havde en virkelig god camp sidste år og havde en god oplevelse med det. Det er dejligt at have eleverne så intenst i en hel uge, hvor vi kan nørde sammen med dem. De får også travlt, de får sved på panden, og de er i gang hele tiden, så pludseligt er ugen bare gået. Men det er en rar måde at undervise på at have dem så intenst, for man føler, at der sker noget her og nu, siger Lasse Winkler, der planlægger også at bruge tid på lidt historieundervisning i ugens løb.

- Vi starter med, hvordan musicalen blev til, og så går vi igennem udviklingen af musicalgenren, og hvordan den har udviklet sig til det, den er i dag, hvor der er kommet nye ting til genren. Det er begrænset, hvad vi kan nå på en uge, så det bliver med udgangspunkt i nogle banebrydende forestillinger, hvor man kan mærke, at her er der en markant forskel.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.