Det nye fodboldsamarbejde Brylle/Tommerup får hjemmebane i begge klubber, og vil også hver uge træne begge steder for at opretholde klublivet.

Brylle/Tommerup: Det bliver dobbelt op på hjemmebaner, når boldklubberne i Brylle og Tommerup slår sig sammen til sæsonstart midt i august.

For det er nemlig besluttet, at de nye fælles seniorhold skal have hjemme i begge klubber. Og det gælder både til træning og kamp.

- Vi træner i Brylle om torsdagen og om tirsdagen i Tommerup. Det ene hold kommer til at spille kampe i den ene halvsæson et sted, mens de to andre hold spiller det andet sted, og så skifter vi.

- Så hvis man spiller i Brylle i efteråret, spiller man i Tommerup om foråret, fortæller Poul Krog, der er formand for Brylle Boldklub, om logistikken for det nye holdsamarbejde, der gælder for seniorerne.

Klubberne har i mange år haft et lignende samarbejde på ungdomsfronten, og det har man lært af.

- Da vi startede ungdomssamarbejdet op, spillede og trænede vi det ene halvår det ene sted og det andet halvår det andet. Men så døde det lidt i det halve år, man var væk fra en klub, fandt vi ud af, siger Poul Krog.

Det vil man undgå, siger Kenneth Simonsen, der er formand for Tommerup Boldklub.

- Vi vil gerne have liv i begge klubber, slår han fast.

I efteråret vil Serie 2-holdet således spille på kampbanen i Tommerup St., mens Serie 3 og Serie 5 får kampbase i Brylle. Til foråret bytter de så hjemmebane.

Orange og hvid

Og så er der lige det med klubfarverne. Brylle spiller i orange, mens Tommerups farve er hvid.

- Vi har valgt en forsigtig løsning. Vi bibeholder vores egne klubfarver. Vi har lige fået nyt tøj begge klubber. Men tanken er da, at vi skal kigge på det på et tidspunkt, siger Kenneth Simonsen.

Rent praktisk betyder det, at det halvår man har hjemme i Brylle, spiller man i den orange trøje, mens man med hjemmebane i Tommerup St. trækker den hvide trøje over hovedet, fortæller Poul Krog.

- I forhold til vores sponsorer bliver vi nødt til, når det er gået så stærkt, som det er, at sige, at når man spiller i den ene klub, så spiller man den farvetrøje, som spillestedet har, siger han.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle