Byrådsmedlem og viceborgmester Vibeke Ejlertsen (S) overværede tumultsituationen i Vægtergade under Open By Night i fredag på tæt hold. Hun klager nu over, at det tog en time at få en politipatrulje til stede.

Nyborg: Byrådsmedlem og viceborgmester Vibeke Ejlertsen (S) har brugt en del af lørdag på at udfærdige en klage over, at det skulle tage Fyns Politi en time at nå frem til Vægtergade i Nyborg under fredagens Open By Night.

Her holdt fire mænd - blandt dem handelsformand Hans Henrik Kongsmark - en uregerlig mand nede, der forinden havde skabt tumult og utryghed ved at løbe rundt og smadre flasker.

I løbet af lørdagen undskyldte politidirektør Kit Claudi Grøn-Lassen overfor ellers ferierende borgmester Kenneth Muhs (V) og kaldte det en menneskelig fejl, at det varede så længe at få en patrulje til Nyborg.

- Utryg situation

Samtidig aftalte borgmester og politidirektør et møde mellem politiledelse og byrådet for at drøfte blandt andet responstider.

Det hindrer imidlertid ikke Vibeke Ejlertsen at sende sin klage over Fyns Politis håndtering af Nyborg-sagen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Vibeke Ejlertsen fulgte som tidligere omtalt episoden på tæt hold, da hun opholdt sig i KinoVino i Vægtergade.

I klagen skriver hun blandt andet:

"Episoden udspiller sig i Vægtergade ud for KinoVino. Jeg sidder med min mand indenfor da der udspiller sig en episode uden for. En mand har tidligere været forbi og udvist aggressiv adfærd. Da han kommer tilbage, går han amok og smider med glas og flasker. Han bliver pacificeret og fastholdt af 4 mænd indtil politiet kommer.

Det er en utryg situation på en aften, hvor familier er i byen for at hygge sig og være sammen, og det bliver ikke mere trygt af den responstid, der er, fra der ringes første gang til patruljevognen ankommer.

Jeg har følgende klagepunkter: 1. Det tager ca. 5 min., før det lykkedes for mig at komme igennem til en vagthavende. 2. Der er ingen politipatruljer i området, selvom der er er arrangement i Nyborg, som betyder flere tusinde mennesker i området. Det på trods af, at arrangementet var anmeldt. 3. Responstiden er på en time. Forskellige borgere kontakter vagthavende. uden at det er muligt at få besked om, hvor lang tid der går, før vi kan forvente patruljevognens ankomst. Jeg selv ringer kl. 23.08 uden at få klar besked. Der går mere end en time fra 1. opkald til patruljevognens ankomst. I den periode er en aggressive mand fixeret af 4 borgere. 4. Ved ankomsten, hvor handelsstandens foreningskonsulent (Ursula Lundgreen, red.) henvender sig til den ene betjent og præsenterer sig, "nejer" betjenten. Det er både uprofessionel og arrogant mangel på situationsfornemmelse."

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle