Byrådsmedlem Vibeke Ejlertsen (S) var selv tæt på episoden i Vægtergade under Open By Night fredag aften. Hun indgiver nu en klage til Fyns Politi over, at den civile anholdelse af den urolige mand skulle stå på i en time, før politiet nåede fr

Nyborg: Fyns Politi har allerede modtaget klager over, at der skulle gå en hel time, fra handelsformand Hans Henrik Kongsmark og tre andre foretog en civil anholdelse af en urolig mand i Vægtergade under fredagens Open By Night.

Og politiet kan vente at få mindst én mere.

Vibeke Ejlertsen, der er socialdemokratisk medlem af Nyborg Byråd og 1. viceborgmester, tager sagen dybt alvorligt.

- For det her er utrygt, utilfredsstillende, utilstedeligt - ja, alt med u foran, siger hun.

Vibeke Ejlertsen var selv tæt på tumulten i Vægtergade. Hun opholdt sig i KinoVino, der ligger i Vægtergade.

- Midt på aftenen kommer der et barn ind og siger "Nu er han der igen! Nu er han der igen!" Vi går ud og ser, at Kongsmark og tre andre holder på manden, der ligger på gaden, fortæller Vibeke Ejlertsen.

- Jeg får at vide, at der er ringet efter politiet. Tiden begynder at gå. De holder stadig fast på manden. Efter en halv time synes jeg, det er nok. Så ringer jeg til politiet. Det er noget af en oplevelse, vil jeg sige. Det tog over fem minutter at komme igennem. Jamen, hvad nu, hvis der havde været tale om noget livstruende? Da jeg omsider kommer igennem, får jeg den beroligende melding, at der er sendt en patrulje. Der går så yderligere næsten en halv time, hvor de fire stadig holder på manden. Han ligger med bar overkrop på fliserne og begynder minsandten selv at spørge, hvornår dog politiet kommer.

- Da patruljen når frem, lægger de manden i håndjern og tager ham med.

Al for lang ventetid

Den lange responstid kan Nyborg ikke leve med, mener Vibeke Ejlertsen.

- Engang havde vi politiet lokalt. Det skabte tryghed, at de viste sig i gaden under den slags arrangementer. Det duer simpelthen ikke, det her. Det er ikke seriøst politiarbejde. Vi er i en tid, hvor vi taler tryghed, sikkerhed og terrortrussel. Politiet må være indstillet på at være til stede i et vist omfang ved så store arrangementer som her, siger hun.

- Jeg skriver til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen om det her. Det er helt sikkert.

- Er der fra din side tale om en henvendelse til politidirektøren eller en officiel klage over episoden?

- Jeg har aldrig før indgivet klager over politiet, men ja, det er en klage, siger Vibeke Ejlertsen, som er ked af, at den slags episoder, der oven i købet trækker ud i lang tid, er med til at give Nyborg et dårligt image.

Politiet undersøger

Vagtchef ved Fyns Politi, Asbjørn Larsen, har overfor Fyens Stiftstidende oplyst, at den anholdte tilbragte natten til lørdag i detentionen, men blev løsladt lørdag morgen, dog med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Derimod kan vagtchefen ikke kommentere spørgsmålet om responstiden - at der skulle gå en time fra den første anmodning om assistance, til patruljen nåede frem. Det kan han ikke, fordi der - som han udtrykker det - er kommet klager over ventetiden. Derfor iværksætter politiet nu en nærmere undersøgelse af sagen.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle