Erindringer

Derfor skrev Jens Nauntofte ikke alene sin egen, men på mange måder også sin tids historie - inden det var for sent.

Han var den eneste danske journalist, der blev tilbage i Saigon, da byen faldt, og nordkoreanerne væltede ind.

Han rapporterede hjem til DR's seere og lyttere, mens granaterne sprang omkring ham.

Jens Nauntofte var journalist fra hårtop til hæl. Nu er han død, men han nåede at skrive sine erindringer færdige. Han nåede ikke selv at se bogen udkomme, for Nauntofte døde pludselig i marts 2017.

Heldigvis fik vi bogen, for når en dygtig journalist fortæller historier fra dramatiske hverdage rundt omkring på kloden, er det vedkommende.

Nauntofte rapporterede fra verdens brændpunkter. Fra Mellemøsten, fra Vietnam, fra murens fald. Han interviewede mægtige mænd som Gaddafi, Saddam Hussein og Yassir Arafat.

Som alle andre journalister, der fortæller om krige og om befolkninger, der lider, blev Nauntofte beskyldt for at være venstreorienteret og for ikke at være objektiv i sin journalistik. Det gjorde ham rasende. For han satte nu og da livet på spil for at fortælle noget, han fandt vigtigt.

I bogen "Minefelter" fortæller Nauntofte om sit eventyrlige liv, om arbejdet som udenrigskorrespondent - og om de mange magtfulde mennesker, han mødte undervejs.

Bogen er velskrevet, kvik og original i sin konstruktion - og i virkeligheden ikke bare fortællingen om Jens Nauntofte, men også et stykke nutidshistorie.

Bogen er på 344 sider, velillustreret. Den udgives af Politikens Forlag.

  • fyens.dk