Truslen fra hackere får millioner til at trille ind på kontoen hos Chili Security i disse år. Samtidig er sikkerhedsvirksomheden begyndt at få foden inden for på det europæiske marked.

Da fynske Martin Larsen startede sikkerhedsvirksomheden Chili Security i 2014, fik han egentlig at vide, at han var tosset. De andre spillere på markedet var alt for store, og branchen havde været der i for mange år. Men selv mente han, at timingen var helt rigtig - og nu, kun tre år senere, står han til at omsætte for 50 millioner kroner.

Virksomheden har netop landet en aftale med fibergiganten Waoo, men er også begyndt at flytte ind på andre vestlige markeder. De første antivirusprogrammer er allerede blevet installeret på hollandske computere, og også norske og svenske virksomheder er tæt på at kunne blive skrevet på Martin Larsens kundeliste.

Chili Security

  • Odense-virksomheden Chili Security, som blev startet i 2014, leverer pc-support og antivirusprogrammer til private og små og mellemstore virksomheder.
  • Virksomheden landede i 2016 en bruttofortjeneste på omkring 2,8 millioner kroner og forventer, at den stiger til 12,5 millioner i 2017. Der regnes i alt med en omsætning på 50 millioner kroner.
  • Derudover er Chili Security begyndt at få et tag i det europæiske marked. Virksomheden har allerede kunder i Holland og vil formodentlig snart befinde sig i Norge og Sverige.

- I lande som Holland, Sverige og Norge kan vi stort set kopiere vores strategi fra Danmark. Det er lande, hvor mentaliteten minder meget om den danske, og hvor man er lige så langt fremme i forhold til internetverdenen, forklarer direktøren.

Chili Security leverer antivirusprogrammer og pc-hjælp til både private og små og mellemstore virksomheder - blandt andet på Fyn - og landede en bruttofortjeneste på knap 2,8 millioner kroner i 2016. Martin Larsen forventer, at han i år kan skrive 12,5 millioner, fordi flere partnerskaber i stil med Waoo-aftalen er undervejs.

Virksomhedernes sikkerhed er truet

Han forklarer, at efterspørgslen på sikkerhed er blevet højere, fordi forbrugere og virksomheder oplever en stadig større trussel fra hackere. I hans øjne er det både medierne, som er gode til at holde fokus på emnet, og virksomhederne, der er begyndt at indse, at det ikke er nok at lave brandslukning.

- Selvfølgelig er det også qua, at vi er blevet større og mere kendte, men vi får rigtig mange opkald fra virksomheder, der fortæller, at de er ramt. Det er sjældent, at folk selv ringer ind og siger, at de godt kunne tænke sig at bruge et beløb på sikkerhed. De ringer nærmere og siger, at vi skal hjælpe, fordi de er blevet ramt og har mistet en masse filer. Jeg synes, det er synd, at det ikke bliver taget up front, siger Martin Larsen, der peger på ransomware som den største fare i øjeblikket. Det er navnet på et computerprogram, som hackere bruger til at få adgang til filer, så de kan låse dem for ejeren og dernæst opkræve en løsesum.

Men Chili Security har ikke kun succes med dens sikkerhedsløsninger. Også virksomhedens andet tilbud, pc-support, hvor abonnenter kan ringe ind med for eksempel internet- eller printerproblemer, er faldet i god jord hos computerejerne - ifølge Martin Larsen fordi den foregår tæt på, hvor de befinder sig.

Har din arbejdsplads en it-sikkerhedspolitik? (Kilde: Dansk IT bragt hos TV2 Fyn)

Flere lande er på ønskelisten

- Hvis du for eksempel køber et produkt online, kan du ikke bare ringe og få hjælp, og det har passet rigtig godt til forbrugerne at kunne ringe ind og få kontakt med en lokalsproget person helt indtil klokken 21 om aftenen, forklarer han.

Lige nu er det da også begge produkter, der åbner døre til det udenlandske marked. Så længe, der bejles for virksomheder i lande, som er godt med på it-fronten, ser Martin Larsen ikke, at ekspansionen stopper ved Holland og naboerne mod nord. Også USA, Tyskland og Frankrig er i kikkerten på længere sigt.

- De fem-seks lande er i hvert fald dem, der ligger i støbeskeen. Vi tror meget på det her med at skulle kunne gøre en forskel for at få succes, som vi for eksempel har gjort ved at tage computerbrugerne under armen og hjælpe dem, siger direktøren.

Chili Security beskæftiger 20 medarbejdere på hovedkontoret i Odense og 40 medarbejdere i udlandet.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle