Besætningen blev af øboer og Svendborg Kommune rost for venlighed og fleksibilitet

Solen skinnede på dækket af jubilaren m/f Højestene, men en stiv østen dæmpede festdagens afsætning af den ellers så populære is fra Skarø. Til gengæld kunne beboere fra Drejø og Skarø, færgens besætning, havnens medarbejdere plus andet godtfolk nyde bl. a. en brunsviger med en festlig hyldest til den nu 20-årige livline på Svendborg-Skarø-Drejø.

Den flagsmykkede m/f Højestene havde mandag fået lov at springe en trekant-tur over og i stedet markere sit farvel til teenage-årene med åbent dæk i lejet i Svendborg.

Fra rederen, Svendborg Kommune, talte formand for miljø-, klima- og trafikudvalget, Birger Jensen og fremhævede besætningen for stabiltet og fleksibilitet. Samtidig konstaterede venstremanden, at det var første gang, at han havde holdt en tale en 1. maj - og endda stående på en ølkasse.

Fra Højestenes kreds af stamkunder, beboerne på begge øer, overrakte Preben Sørensen, Skarø en indrammet grafik. Motivet med færgen var designet af Jane Bekker, der har nære, familiære bånd til Skarø.

Drejøboen Edith Rasmussen roste færgens altid venlige besætning og motiverede en hyldestsang skrevet af Pia Rostrup, Drejø:

"Da vi først så Højestene: Sikken skude - hva'behar!". Et par linjer, der sigtede til, at den topmoderne færge krævede lidt tilvænning, før øboerne tog den til sig i 1997. Og skulle de drømme sig tilbage til forgængeren, m/f Ærø (i dag m/f Egeskov) lå den i Svendorg havn i går lige overfor jubilaren.

Efter hurraråb og tre timers festivitas kunne fadøls-brandbilen trille fra borde, og m/f Højestene tage endnu en af sine runder, som den nu har gjort stabilt i 20 år.

 

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle