Kendte personligheder, der er begravet på Assistens Kirkegård i Svendborg, genopstår i skikkelse af amatørskuespillere i forestillingen "Livet der var engang"

For sjette gang rykker en stor flok amatørskuespillere ind på Assistens Kirkegård i Svendborg for at vække nogle af de døde til live og lade dem fortælle deres historie.

Sjette udgave af den lokalhistoriske teaterrække "Livet der var engang" har premiere på torsdag, og Fyns Amts Avis var med til den første kostumeprøve søndag eftermiddag.

Forestillingen har undertitlen "I krig og fred", og blandt de døde, der bliver vækket til live, er digter og æresborger Johannes Jørgensen, billedhugger Kai Nielsen, Marie Jensine Busch, der var den sidste unge pige i huset hos H.C. Andersen, Danmarks første kvindelige læge, Nielsine Nielsen og skoleleder Ida Holst.

Se filmen og læs reportagen i Fyns Amts Avis mandag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.