Verningelund havde igen i år slået dørene op til økodag, hvor interesserede kunne komme forbi og se køerne komme på græs

Søndag var tusinder af børn og voksne samlet til økodag på Verningelund ved Verninge i Assens Kommune.

Det er en dag, hvor man har mulighed for at se køerne komme på græs.

Køerne er ellevilde med at komme ud i den friske luft og i ren kådhed springer de rundt i ren begejstring, hvilket også bliver kaldt 'køerne danser'.

Dagen bød dog ikke kun på kåde køer, som blev lukket ud på marken efter en lang vinter i stalden.

For ejerne af Verningelund Hanne og Arne Jørgensen har nemlig arrangeret masser af ting på dagen, der bliver kaldt køernes forårsfest.

For rundt omkring kunne de mange fremmødte nemlig køre i traktor, smage på produkter fra Løgismose, lave popcorn over bål og få sig en ridetur på en af hestene.

At de mange børnefamilier vælger at møde op og få en god dag på Verningelund, betyder meget for ejerne.

- Det har en rigtig stor betydning for os. For det emmer af liv, og det er dejlig at se så mange glade børn. Det bliver man helt høj af, siger Hanne Jørgensen.

Vil du se, hvordan det så ud, da køerne for første gang i år kom på græs, så se videoen øverst i artiklen.

Forældre glade for arrangementet

Blandt de mange fremmødte til økodagen på Verningelund var der også begejstring over arrangementet.

- Det er så fint og et totalt godt tiltag. Det er virkelig gennemført og hyggeligt, siger Cornelia Schmidt fra Nyborg, der havde sine to sønner med.

Kasper Høvsgaard fra Årslev, der havde taget sin treårige datter, Julie, med, var også glad for at være mødt op til køernes forårfest.

- Den lille elsker dyr - især heste. Så det er fantastisk at kunne komme sådan en dag og opleve det sammen med hende, siger faderen.

  • Af: