MIR får ny stærk bestyrelsesformand i Torben Frigaard Rasmussen.

Den fynske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots oplever stor fremgang i sit andet år på markedet. Robotvognene ruller ud til kunderne og antallet af medarbejdere stiger konstant.

Nu har Odense-firmaet, som står bag en mobil robot, som blandt andet bruges på flere danske sygehuse, nu sikret sig en stor kapacitet som ny bestyrelsesformand.

Det er den internationale iværksætter Torben Frigaard Rasmussen, Odense, som er trådt ind som bestyrelsesformand.

Torben Frigaard Rasmussen har tidligere været involveret i firmaet som E-soft, Worldticket, Umbraco og E-conomics.

- Set i internationalt perspektiv har Danmark en unik position som frontløber inden for robotteknologi. MiR har åbnet for et helt nyt marked for mobile robotter med sit produkts brugervenlighed, fleksibilitet og sit lave prisniveau. Det ser meget lovende ud, også i kraft af det stærke team, der tegner virksomheden, siger den nye formand.

Bil- og flyfabrikker har købt

Samtidigt har firmaet, som solgte sin første MIR100-robot sidste år, også fået udbredt sit forhandlernet til 20 lande på tre kontinenter.

MIR har fået ordrer og kontakt til firmaer som Flextronics, BMW, Volkswagen, Audi, Continental, Arla og Airbus. Desuden har flere danske hospitaler har indkøbt MIR100, som nu kører rundt på gangene med alt fra blodprøver til intern post.

Amerikanske erfaringer

Torben Frigaard Rasmussen har drevet virksomheder i blandt andet USA. Det kommer MIR til gavn blandt i 2016, når det nordamerikanske marked skal indtages med etablering af en afdeling i USA og opbygning af et forhandlernet i Nordamerika.

- Jeg tror på, at jeg på flere områder kan være med til at gøre en forskel for MIR, fordi jeg har prøvet vækstprocessen flere gange, og herigennem også har mange forretningsmæssige relationer rundt omkring i verden. Derudover ser jeg frem til at dele mine erfaringer med at opbygge en organisation der kan understøtte de ambitiøse vækstplaner, siger Torben Frigaard Rasmussen.

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle