En uge ligeligt fordelt mellem seng og sofa


En uge ligeligt fordelt mellem seng og sofa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ret beset kan jeg ikke brokke mig over påskens forløb. På papiret fik jeg det, som jeg ville.

En uge ligeligt fordelt mellem seng og sofa, og det kunne såmænd have været fint nok, hvis det ikke lige var for helbredet. Spørg mig ikke hvordan og hvorfor, men mandag aften lå jeg der. Reduceret fra mand til pjok og pyllerrøv i løbet af få timer, og ikke det papir værd jeg gang på gang på gang måtte tømme min næse ud i.

Jeg havde lykkeligt glemt, at det føltes sådan, når man vågner ti gange i løbet af natten, fordi alle luftveje er lukket til - i modsætning til svedporerne, der synes at have kastet alle hæmninger over bord, i et ambitiøst forsøg på at dehydrere mig.

Tænk at gennemleve den slags bare for at kunne stå op og se døden fra Lübeck i øjnene. Jeg formoder, det var ham, det blege gespenst, der kiggede tilbage fra spejlet, mens jeg stod bøjet ind over toiletvasken og hos­tede klumper op i farver, der med garanti ikke er at finde i standardrepertoiret hos din lokale farvehandler.

Blegt gespenst eller ej, så var jeg dog hot, og nu hvor jeg har prøvet, hvordan det føles, forstår jeg ikke, at folk gider kæmpe så hårdt for at være det. Alt, det gav mig, var en mat fornemmelse i kroppen. Jeg var ikke bare hot, jeg var tiltagende hot. I et tempo, ingen andre dele af min krop før har præsteret, føg min temperatur opad, 38,5 - 39,1 - 39,5, og her panikkede jeg, for hvad er det, der sker når temperaturen når 40? Dør jeg? Får jeg en præmie?

Jeg faldt dog i søvn, før jeg fandt svaret, og vågnede op et par timer senere til flere halstabletter, flere hovedpinepiller og en snotudrensningskur af den slags, hvor man skænker sig en rar overdimensioneret kop kamillete i en Margretheskål og med et håndklæde kastet over hovedet, går i gang med at lege en dampende omgang borte-borte-tit-tit med sig selv, indtil næsen igen er leveringsdygtig i gennemtræk.

En uge stod denne elendighed på. En uges spildte feriedage, før jeg med bibelsk timing valgte at genopstå fra seng og sofa påskesøndag. Mere end dobbelt så meget nedetid som den gennemsnitlige bibelfortælling, men nok med mindre frelserpotentiale. Det er o.k., jeg har heller ikke selvdisciplin til at forvalte evnen til at lave vand til vin.

En uge ligeligt fordelt mellem seng og sofa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.