Det meget interessante fænomen poptøsen

Martin Petersen, klummeskribent på 24timer Xtra.
Foto: Robert Wengler.

Det meget interessante fænomen poptøsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er vel en 20 års tid siden, at min barndoms helt M.C. Einar via rim og vendinger fik studeret og analyseret det interessante fænomen poptøsen.

Dengang som nu har vi at gøre med en tyggegummignaskende sminkedukke, et flokdyr, hvis naturlige habitat synes at skulle rumme shoppingmuligheder, mojitos og helst ikke for mange dybe tanker, for at de kan trives. Eneste umiddelbare forskel fra 1988 er, at i dag hedder en poptøs ikke længere en poptøs, men en dulle.

Duller har deres ganske egen lyd, man ved, når de er på vej. Stilethæle er standardudstyr på dullen anno 2008, uanfægtet at de vralter af sted, fordi de ikke mestrer de høje hæles kunst. Lyden af deres hæle gør, at man altid kan høre en flok duller på afstand, klikketi-klakketi, klikketi-klakketi, som en stepdanser på overarbejde, lige indtil deres evindelige knævren tager over med gyldne ordudvekslinger som »så sagde jeg, så sagde hun, men så sagde jeg også«, »guuud!« og »det er lige som i det afsnit af Venner ...«, men i det tempo ordene kommer ud i, er der næppe tid til at tænke så meget over indholdet.

Der findes en paragraf et sted, der fortæller, at man ikke må diskriminere folk på grund af deres politiske, seksuelle eller religiøse overbevisning.

Pyntesyge og dumhed falder heldigvis ikke ind under nogen af disse punkter, men der skal vel smøres tykt på udvendigt, for at kompensere for det, der mangler indvendigt. Her tænker jeg primært mellem ørerne.

Jo, jeg tør godt kalde den typiske dulle for under gennemsnitligt begavet, hvis nogen vil se beviser, vil jeg blot henlede til, at et program som 'Paradise Hotel' er målrettet til denne gruppe. Eller det faktum at de færreste af dem kan udtale navnet på det levende standard- accessory, man åbenbart skal have som dulle. Det hedder altså ikke en 'tjivava', udtalt med fladt fynsk 'a', det kan knap nok kaldes en hund.

Det er nærmere en slags slangefoder i snor, disse køtere, der er så små, at ingen havde opdaget dem, hvis ikke dullernes ukronede dronning Paris Hilton havde haft en af dem på slæb.

Hvorfor det så lige var småkrybene og ikke den dårlige hjemmeporno, de danske duller tog til sig, skal jeg lade være usagt.

Måske Paris selv kan svare mig, når hun kommer til byen senere på året, mere sandsynligt er det, at jeg ikke gider tænke mere over det - livet er sgu for kort til duller.

Det meget interessante fænomen poptøsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.