Hvornår træder du uden for de grå masser?!


Hvornår træder du uden for de grå masser?!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lige uden for landsbyen, hvor jeg trådte mine barnesko, holdt 4H til på en gård.

4H var en forening - vist primært for bønderbørnene syntes det, dem i hælløse træsko fra gårdene i oplandet, der kom ind med skolebussen, og som man altid syntes lugtede lidt af mødding.

Mest husker jeg 4H som værende et nødvendigt onde til adskillige temadage på skolen, uden at jeg egentlig helt kan huske, hvorfor de var så fæle, men noget må de jo have gjort for at efterlade mig med et indtryk, der holder ved her 20-25 år senere.

I dag virker foreningens fire hjørnesten, hånd, hoved, hjerte og helbred nu ganske tilforladelige, men nej, jeg blev aldrig medlem og hvorfor fortryde noget, der ikke kan gøres om, og som jeg uden tvivl slet ikke ville have brudt mig om dengang.

Det store spørgsmål er nu, om jeg på et eller andet tidspunkt falder i og melder mig ind i voksenlivets 4H, der synes at være bygget op omkring hus, have, hustru (eller husbond) og håndbold på tv, med en hund som bonus-h, hvis min karikatur af voksenlivet virkelig skal fuldendes.

Det er ikke fordi, jeg ville være bange for at sætte mit navn på et skøde, slå græsset eller ikke gerne en dag vil kunne kigge på en pige og sige 'dig er jeg sikker på, at jeg kan lide livet ud, vil du have papir på det?'. Hund og håndbold vil jeg dog på forhånd helt og aldeles udelukke.

Men hvorfor gøre det? For at gøre det? Fordi de andre gør det?

Det er dét min anklage går på, jeg kigger rundt og ser alt for mange folk, der gør ting, fordi de ser alle de andre gøre det samme eller værre endnu, fordi det hører sig til, men man skulle jo gerne kunne tale med, når snakken går ved frokostbordet.

Der føler jeg mig selv langt hjemmefra, når talen falder på friværdi, håndbold eller en deltager i et af tv's utallige mangel-på-talent shows.

Emner, der alle ligger meget langt fra min hverdag, men som jeg ikke føler afsavn ved ikke at kunne tale med om.

Jeg har selv valgt det fra, og jeg vil hellere stå udenfor end kede mig ihjel.

Mennesket er et flokdyr, og virkeligheden er næppe så sort/hvid som jeg stiller den op, men hvor ville jeg dog ønske, at der var nogle flere, der ville træde ved siden af og melde sig ud af de grå masser, ellers vil der næppe gå længe, før kedsomheden overhaler for eksempel kræft på listen over hyppigste dødsårsager, hvad der kan gå helt galt, for når der er først er én, der har kedet sig ihjel, vil I andre jo næppe stå udenfor.

Hvornår træder du uden for de grå masser?!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.