Rammerne er på plads - nu skal de fyldes ud

Martin Pedersen- klummeskibent på Xtra
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Rammerne er på plads - nu skal de fyldes ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I den seneste udgave af det månedlige musikblad Gaffa indleder min tidligere genbo, der nu gør sig som eksilodenseaner, en artikel om musikscenen i Odense med linjen 'Odense har været mere kendt for opbevaringen af aldrende klenodier end for evnen til at skabe nye' - en linje, der i mange år fint har kunnet beskrive Rytmepostens koncertkalender. En kalender, der sidste år fremstod næsten lige så tom og indholdsløs som et ugeblad og for mig, der i den grad havde set frem til Rytmepostens genåbning, føltes som et åbent sår.

Et hurtigt kig på forårets koncertkalender vidner endnu ikke om en komplet helbredelse, men patienten er i klar bedring og kan nu gå oppe ved egen hjælp. Basis er på plads, nu mangler der bare de navne, der kan fylde rammerne helt ud. Det skal ikke (kun) være navne, der var engang. Jeg drømmer om nyere udenlandske navne af den størrelse, der normalt spiller i København/Århus og så ellers forlader dansk jord igen - hvor storslået det kunne være, hvis dette øst/vest-monopol kunne brydes fra tid til anden.

Vil man absolut se navne, der var engang, synes Arena Fyn bygget til samme formål. Koncertlisten derudefra ligner et studie i meningsløs nostalgi eller måske snarere en undskyldning for fadøl. Heldigvis har bygherrerne placeret arenaen så langt væk fra centrum, at den er ude af øje og ude af sind. Et geografisk problem som Kansas City desværre også lider under. Endnu har intet kunnet trække mig derud, men det sker senest 28. marts når Baby Woodrose stiller op og spiller op - at de smallere og lokale navne har fået en alternativ scene at træde op på, er i Studenterhusets fravær intet mindre end glimrende.

Går det, som det skal, vender Studenterhuset også tilbage i år, som en del af Kulturmaskinen, der lige nu er ved at blive formet og i samme ombæring giver Magasinet forbedrede rammer.

Jeg går dog ind i 2008 med en sjælden tro på tingene - i den tid, jeg har boet her i byen, har jeg aldrig set så lyst på et kommende koncertår. Når byen tidligere har lagt lokaler til The Who, Rolling Stones, Frank Zappa, Black Sabbath m.fl. - vel at mærke mens disse var oppe i tiden - så må det vel være muligt igen at se nutidige navne af en vis kaliber i Odense. Mindre kan også gøre det, uanset størrelsen er rammerne snart på plads. Nu skal de bare fyldes ud.

Rammerne er på plads - nu skal de fyldes ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.