Ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding...

Martin Petersen- klummeskibent.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

... Og så toner kulsoen og ham det bruneste af punktummerne igen frem i en reklameblok på tv. I den samme reklame, som vi også hadede første gang, den blev sendt, men nu er det med ny voiceover og nyt produkt - Bubber Julebryg - nu i handlen på store dåser. Det kan kun betyde én ting, og jo, den er god nok. Det er julebrygstid, det er julefrokosttid, det er tid til at låse dine døtre inde, stænge byporten og samle byens våbenføre mænd hver gang, vi nærmer os ugens afslutning, for indtil højtidshysteriet er overstået om halvanden måneds tid, bliver weekenderne et anarki af dimensioner!

J-dag var for mig en påmindelse om, at året ud skal jeg helst holde mig fra den indre by i weekenden. Jeg har intet at gøre i en by, hvor gader og stræder, bænke og barer er fyldt op af folk, der normalt ikke frekventerer den festlige del af bylivet. Hver fredag-lørdag bliver året ud, som tv-underholdningen efterhånden gør, afviklet som amatørernes aften.

Der er nemlig langt mellem snapsene blandt de folk, der præger nattelivet i november-december - et års tid vil jeg gå så vidt som at mene. Så selvfølgelig, når nu folk ikke drikker så tit, jamen så er det da sæsonbetonede guldøl der skal på bordet. For når der hygges, skal ingen mangle noget. Hverken medister, fællessang eller sandheder, der gerne i nævnte rækkefølge finder vej til bordet.

De færreste jobbeskrivelser fortæller noget om, hvorvidt man skal kunne se hinanden i øjnene mandag morgen eller ej, så når nu man i dagens anledning kan tale mand til mand ved buffetbordet, hvorfor så ikke få et par ting på plads? Måske endda tage det udenfor, hvis der er uenighed.

Det er det samme hvert år: De grå mus mister fodfæstet, de dumme bliver dummere, og en del ville ønske, at der fandtes en mere vidtrækkende fortrydelsespille, der dækkede ord og handlinger.

Så ikke flere weekendture til mig i år, for nej, selv om ovennævnte typer ikke udgør flertallet, så er det dem, der fylder bybilledet - så hellere kigge i kalenderen og finde en ledig stund til en bytur torsdag aften eller tirsdag eftermiddag. Så kan jeg vende tilbage i januar, når byen er halvtom, og ovennævnte typer sidder hjemme og plejer deres moralske tømmermænd.

Ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding-ding...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.