Nu bliver der brug for efterårsmudderet

Martin Petersen- klummeskibent.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Nu bliver der brug for efterårsmudderet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netop som efteråret er dukket frem og har ladet skoven falme trindt om Fyns land og fjernet det farvevæld, løvtræerne har begavet os med igennem de seneste uger, skyder en alfabetiseret skilteskov op.

Hvert bogstav sin farve synes det, men alligevel er udformningen langt mindre betagende og nuanceret, end hvad naturen kan frembringe.

Alt godt kræver også tid.

Hvor en egeskov får lov at stå over hundrede år, før den er moden til at blive fældet, får skilteskoven lov til at stå tre uger. En egetræsplanke holder også længere end noget valgløfte nogensinde har gjort - måske fordi der ude i skoven er en skovfoged, der sørger for, at alt det potentialeløse bliver fjernet, så det ikke står i vejen.

De næste par uger kommer nok til at føles ophedede med al den varme luft, der skal lukkes ud.

Hvis den iskolde stemning mellem fløjene, der har kendetegnet de seneste valg, samtidig bryder ud igen, så må vi forvente, at valget fremprovokerer en indian summer, der udløst under disse betingelser bliver et fænomen, tv-meteorologerne får svært ved at give en naturlig forklaring på.

Mere naturligt er det så, at alt det, der tidligere på året var grønt og kønt, nu falder ned og går i forrådnelse og derfor kan bruges som kasteskyts til den mudderkastning, vi uden tvivl også skal være vidner til.

Selv starter jeg min egen kampagne en af de nærmeste dage.

Mit enmandsparti Asocialistisk Folkealliance stiller op uden en egentlig agenda.

Jeg regner heller ikke med at skulle ud at kravle i Odenses lygtepæle og sætte plakater op. Min kampagne går i al sin simpelhed ud på at overklistre de andre kandidaters plakater med "ville du stemme på en, du ikke turde købe en brugt bil af?"-klistermærker.

Det kan næsten ikke gå galt.

Der ligger ingen politiske ambitioner bag mit kandidatur, jeg går ikke til valg på hverken velstand, wellness eller hvem der er velkomne her, men som et gråt alternativ til de eksisterende partier og et nytænkende beskæftigelsesprojekt for mig selv, så jeg ud over mit folketingssalær også kan sætte noget iværksætterydelse ind på kontoen.

Så længe politikerlønnen er højere end su'en, kaffen er inden for rækkevidde, og ingen kigger skævt, når jeg sidder med avisen, keder jeg mig hel- lere i folke- tings- salen end på skole- bæn- ken.

Nu bliver der brug for efterårsmudderet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.