Slå til i denne weekend!

Martin Petersen - klummeskibent.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Slå til i denne weekend!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Kunsten skal afmystificeres" - den programerklæring blev fremsat i Fyens Stiftstidende af Lars Gramby, der fra 1. januar næste år skal være ny direktør for Kunsthallen Brandts.

Jeg synes ikke, der er noget mystisk ved kunst, men derfor er det endnu vigtigere, at ovenstående citat forlænges med endnu en programerklæring fra den nye direktør, at "det er vores opgave at bringe folk ud over den barriere, der hedder - 'det kan jeg ikke forstå'".

Det gælder for hans nuværende arbejdsplads i Malmö Konsthal, men det er ord og hensigter, han forhåbentlig tager med sig til Odense om et par måneder.

Nogle gange er der bare ikke noget at forstå. For lige så vel som kunsten kan være uforståelig, lige så vel kan den også være uigennemtænkt, fortænkt eller slet og ret skidt.

Hvis man vil forstå, hvad jeg mener, kan man foretage et sceneskift til Teater Momentum nu på lørdag og høre 'Lyrikkanonen'.

To poeter, der kvæler alt, der hedder sprogligt indhold i lange sætninger med fine ord, hvor man har glemt det første, når de starter på det næste.

Når man føler sig som et stort spørgsmålstegn efter sådan en gang ordflom, så er der intet mystisk i det, der er ikke noget at forstå, der er intet gået hen over hovedet på os. Vi skal nemlig lære, at der også findes skidt kunst, både i ord og billeder. Uanset hvad kunstneren vil have os til at tro.

Men hvorfor ikke tage på Momentum alligevel på lørdag, så bare for at opleve Viggo Madsen, den tidligere bibliotekar fra Vollsmose, og ved selvsyn opleve kontrasten mellem godt og skidt. Eller på fredag og krydse fingre for, at forfatteren Jens Blendstrup fremfører 'John danser grøntsag', som han gjorde i 'Den 11. time' på DR2 fornylig. Eller begge dage og opleve de andre ordslyngere, der også træder op - det er jo gratis for fanden!

For en gangs skyld er der gratiskultur, der er mere og andet end fadølsjam. Jeg lod mig begejstre sidst, og det burde flere gøre i weekenden.

For de sparede penge kan man så gå ind og se Comix-udstillingen på Brandts. Måske endda som mig lige strække besøget og få Ian Mckeever-udstillingen med og udligne billetpris/udstillingsmængde-forholdet en smule.

Eller man kunne spare pengene fredag og bruge dem lørdag på at se Speaker Bite Me til Fallos #07 på Posten.

Dette kunne være weekenden, hvor Odense vågnede en smule og opførte sig, som en by på denne størrelse burde.

Alle, der virker tungere og dummere på mandag, ved sikkert nok, hvem der dansede bedst på tv, men at nogen gider vælge det frem for ovenstående muligheder, det forstår jeg ikke - det er for mystisk.

Måske Lars Gramby kan forklare mig det næste år.

Slå til i denne weekend!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.