Flimrende florafestifval

Martin Petersen - klummeskibent.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Flimrende florafestifval

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I begyndelsen skabte Cityforeningen gader og stræder. Odense var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og H.C. Andersens ånd svævede over vandene. Et kvikt hoved sagde: "Der skal være blomster!" Og der blev blomster.

Således starter skabelsesberetningen om Odense Blomsterfestival, der igen i år gjorde sit bedste for at fremme gartnerierhvervet og trække oplandet ind til midtbyen. Fem dages mareridt for pollenallergikere, men fem kronede dage for tilhængerne af alt hvad der er åh så kønt.

Åbningen har uden tvivl været en fest. Borgmesteren blev til lejligheden ledsaget af den særligt indbudte pædagog Anne-Mette, vist primært for at holde ham med selskab, men nok med den bagtanke at netop hun med sine pædagogiske evner kunne sørge for ro i rækkerne under hans åbningstale - onde tunger har talt om, at hun kun blev inviteret, fordi hun har noget kørende med statsministeren, men det skal vist afskrives som grim sladder.

Sascha Dupont spillede op på førstedagen, hvad der synes som fuldstændig galimatias, hendes musik i nærheden af levende planter har utvivlsomt skabt en overhængende fare for overgødning, hvad der så igen kunne have spoleret resten af festivalen - et tåbeligt sats, der ikke må gentage sig.

Omvendt delte den fine americana-troubadur, Mads Mouritz, sprogblomster ud, da han lørdag spillede for et mestendels uinteresseret publikum, hvis fokus mere var rettet mod blomsterkiggeri og billedklikkeri - der stod han så med sin guitar og brugte skønne spildte kræfter på at kaste perler for svin.

Hver sin smag, men når blomsterfestivalens kulturudbud ellers ligger i farvandet mellem det ligegyldige og det oversete, så er det trist at se et stærkt kort blive spillet ud til ingen verdens nytte

Forstå mig nu ret, jeg kan godt lide blomsterfestivalen, eller i hvert fald idéen om en blomsterfestival. Midtbyen får sat farver på og er for en stund væk fra den grå aura, den til hverdag udstråler. Men afviklingen virkede planløst udført, ud over Flakhaven og Fisketorvet syntes blomsterne spredt tilfældigt i resten af byen, og årets dyretema var tamt udført.

Mit håb for næste år er, at der bliver skåret igennem, således at blomsterdelen kan bevare sin tiltrækningskraft, og så må man vælge, om man vil skære fedtet fra eller bruge de kræfter, der skal til for at få al udenomsvirakken til at fremstå som andet end ligegyldig flimmer.

Klikker man på målsætning inde på blomsterfestivalens hjemmeside, får man linjen "siden er under udarbejdelse" - det var jeg egentlig heller ikke i tvivl om.

Flimrende florafestifval

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.