Er Rytmeposten en container?

Martin Petersen - klummeskibent.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Er Rytmeposten en container?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det virker som en oplagt tanke, at A.P. Møller har været indeover med noget støtte, da Rytmeposten fik bygget til. Ikke økonomisk, for de penge er røget - til operahus og et nyt hjemsted til det Slesvigske Musikkorps.

Men de flinke mennesker hos A.P. Møller havde et par containere liggende i baggården, der var tilovers. Så hvis Rytmepostens folk selv gad at hente dem, så var de da velkomne til at få dem.

Sådan blev det, og derfor ligner den nye tilbygning på Rytmeposten et tværsnit af containerhavnen.

Havde A.P. Møller nu haft lidt penge liggende, evt. bare til et stykke pap og en tusch, så burde et kvikt hoved have lavet et skilt med ordlyden "hvis det ikke er i stykker, så lad være med at reparere det".

Så havde Rytmeposten måske stadig heddet Rytmeposten i dag og ikke Post1. Et navn, der er så uigennemtænkt og dumt, at der simpelthen må stå en numerolog bag. Bare der havde - og bare numerologi var andet og mere end en fupvidenskab og et tidsfordriv for midaldrende kvinder.

I et af de Pythagoras-uddrag, man kan læse på Dansk Numerolog Forbunds hjemmeside, finder man linjen "... tal skaber harmonierne i musikken, proportionerne i bygningsværkerne ...", og havde der nu været noget om det, så ville det være lettere at acceptere, at det nye navn er forfærdeligt - og brugt selv om både posten.dk og post1.dk var utilgængelige som hjemmeside. Og at tricket med at erstatte bogstaver med tal også var dumsmart, da det var moderne for 15-20 år siden. Det kunne jeg godt leve med, hvis tilbygningen så havde set ud, som om den hørte til resten af bygningen, og hvis selv musikprogrammet så ikke havde været så tyndbenet. Odense Politi overvejer for tiden at udstationere en betjent fast foran Rytmeposten til at sige "passer gaden, her er intet at se", for sådan har det været i de måneder, der er gået, siden Rytmeposten genåbnede.

Frekvensen af afholdte koncerter er faldet, og det program man har budt publikum har været så tyndt, at det har kunnet misbruges som dankort.

Der har ikke været navne, der for alvor har kunne tiltrække opmærksomhed uden for bygrænsen - ikke at nogen ville lægge mærke til det, for man reklamerer ikke længere i Gaffa, og plakaterne på Rytmepostens bygning og ude i byen synes også at høre fortiden til. Og nu er der så sommerlukket, en af de ulogiske og dårlige vaner man trods alt har valgt at holde fast i. Rytmeposten har efter ombygningen fået indvendige rammer til at blive et fantastisk spillested, men det kræver, at de bliver fyldt ordentligt ud.

Jeg giver dem efteråret med, ellers skal containerne skibes ud til en anden havn.

Er Rytmeposten en container?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.