Politiet: 31-årig førte kniven

Fyens Stiftstidenes omtale af dramaet den 12. januar.

Politiet: 31-årig førte kniven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LØSLADT: Retten fandt ikke grundlag for varetægtsfængsling en måned efter knivdrama

MIDDELFART: Politiet måtte i går formiddag løslade en 31-årig beboer på Asyl-centret i Middelfart, selvom politi og anklagemyndighed efter mere end en måneds efterforskning er overbevist om, at det var ham, der stod bag knivstikkeriet ved diskotek Woody Allen i Middelfart klokken fem om morgenen den 11. januar.

Her blev to unge mænd såret.

Den 31-årige, der blev anholdt første gang 13. januar, men løsladt igen efter afhøring, blev anholdt igen tirsdag og i går fremstillet i grundlovsforhør i retten i Middelfart med krav om fængsling, sigtet for vold af særlig farlig karakter og forsøg herpå.

Men dommer Lis Hævdholm fandt ikke tilstrækkeligt grundlag for en varetægtsfængsling, og manden blev løsladt. Han er dog fortsat sigtet for knivstikkeriet, og efterforskningen fortsætter.

Ifølge sigtelsen skulle han uden for diskoteket have stukket en ung mand to gange med en kniv, så han dels fik en snitlæsion på venstre side af brystet, der måtte sys med 10 sting, dels en læsion på venstre overarm, der måtte sys med ni sting.

Desuden skulle han ifølge sigtelsen have stukket en anden ung mand i venstre underarm, så han fik en dyb stiklæsion.

Nægter sig skyldig

Den 31-årige, der har opholdt sig et år og ni måneder i Danmark, nægtede sig skyldig.

Han forklarede i grundlovsforhøret, at han var kommet til Asylcentret i Middelfart torsdag den 8. januar sammen med to kammerater.

I de efterfølgende dage havde han opholdt sig på asylcentret hele tiden, bortset fra en kort indkøbstur til Kvickly.

Han havde således ikke været i byen den pågældende lørdag aften, forklarede han og fastholdt sin uskyld, da anklageren, vicepolitimester Else Sølling foreholdt ham, at seks personer med sikkerhed har genkendt ham på Woody Allen.

Vicepolitimesteren oplyste, at der den pågældende aften havde været mange unge og spirituspåvirkede til stede på diskoteket, og at politiet efter knivepisoden havde afhørt adskillige og fundet frem til sigtede og en anden asylansøger. Der var blevet fremstillet en fotomappe og foretaget billed-konfrontation. Her genkendte seks personer den 31-årige, heraf fire med sikkerhed, sagde Else Sølling

Forsvareren, advokat Hanne Sehested, protesterede mod varetægtsfængsling på grund af usikkerhed omkring udpegningen af sigtede dels som gerningsmand og dels som værende til stede på diskoteket.

- Vidnerne, der er unge mennesker, og som kender hinanden på kryds og tværs, kan have talt sammen om fotoforevisningen. Udpegningen er behæftet med så stor usikkerhed, at det ikke kan danne grundlag for en varetægtsfængsling, sagde hun.

Politiet: 31-årig førte kniven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce