Byforeningen undrer sig over afvisning af stadsarkitekt

Jarl Abrahamsen er arkitekt og medlem af Byforeningen for Odenses bestyrelse. Og på dennes vegne slår han et slag for den radikaltfødte idé om at ansætte en stadsarkitekt. En idé, der sidst på måneden er på vej til endelig afgørelse i byrådet. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen

Byforeningen undrer sig over afvisning af stadsarkitekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis man har travlt i en afdeling, er det så rigtigst at tilføre nye kræfter, så man kan løbe hurtigere - eller skaffe overblikket tilbage, spørger byforeningens Jarl Abrahamsen.

Da Økonomiudvalget tirsdag sendte sagen om en kommende stadsarkitekt videre til byrådet uden at etablere stillingen, er det ifølge Jarl Abrahamsen fra Byforeningen i Odense den omvendte tilgang til en stadsarkitekts arbejde.

For hvis man undlader at etablere stillingen med netop den begrundelse, at der er for stort arbejdspres på den afdeling, hvor stillingen hører hjemme, mener Jarl Abrahamsen, at det netop kan være nødvendigt med en stadsarkitekt til at løfte sig op i helikopteren. En person, som er i stand til at prioritere opgaverne.

- Det er underligt at man beslutter, at der først skal udarbejdes en arkitekturstrategi, og at man derefter - efter to år - vil drøfte, om der alligevel skal ansættes en stadsarkitekt, for bør en stadsarkitekt ikke netop være med til at lægge linjerne for en arkitekturstrategi, spørger Jarl Abrahamsen.

Det er underligt at man beslutter, at der først skal udarbejdes en arkitekturstrategi, og at man derefter - efter to år - vil drøfte, om der alligevel skal ansættes en stadsarkitekt, for bør en stadsarkitekt ikke netop være med til at lægge linjerne for en arkitekturstrategi.
[i]Jarl Abrahamsen, medlem af bestyrelsen for Byforeningen for Odense[/i]

Se til Vejle og Aarhus

Sammen med den øvrige bestyrelse for byforeningen undrer Jarl Abrahamsen sig over, at by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) understreger, at hun hellere vil ansætte tre ekstra medarbejdere på Byggesagskontoret og i Byplanafdelingen frem for én stadsarkitekt.

- Det får Odense Kommune jo ingen arkitekturstrategi af. Og det er ikke fordi jeg betvivler, hvorvidt afdelingerne er underbemandede, men jeg tror bare ikke, at dét at skynde sig endnu mere hjælper på at få overblikket, siger Jarl Abrahamsen, der mener, at politikerne går mere op i omkostningen ved at ansætte en stadsarkitekt end indholdet i vedkommendes arbejde:

- Hvad laver en stadsarkitekt egentlig? For politikerne er det væsentligt at få slået fast, at de har det sidste ord om arkitekturen, for de skriver, at politisk lederskab omkring Odenses arkitektur er vigtig. Og sådan er det vel også for en stadsarkitekt, der må rette ind efter de politiske beslutninger, der tages. Men en stadsarkitekt kan se nogle andre overordnede linjer i byudviklingen end politikerne, og det har de haft stor glæde af i for eksempel både Aarhus og Vejle, hvor der er stadsarkitekter ansat, siger Jarl Abrahamsen.

Sagen om en stadsarkitekt er behandlet i både Borgmesterforvaltningen og i By- og Kulturudvalget og forventes behandlet i Odense Byråd 26. september 2018.

Byforeningen undrer sig over afvisning af stadsarkitekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce