190 km/t på Svendborg-motorvejen: Bilister praler med vanvidskørsel på Snapchat


190 km/t på Svendborg-motorvejen: Bilister praler med vanvidskørsel på Snapchat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På sociale medieplatforme som Snapchat sender brugere billeder og videoer af kørsel på op til 240 km/t.

Fænomenet "snapbilisme", hvor bilister optager deres kørsel med Snapchat og lægger den på det såkaldte snapkort, kan være på vej til Danmark.

Det skriver DR.

I en gennemgang af Snapchats kortfunktion har DR på bare en uge således fundet flere end 100 eksempler på bilister, der med meget høj fart filmer sig selv og lægger det op offentligt.

Fælles for videoerne er, at der er én hånd på rattet, mens den anden holder en mobiltelefon, der filmer kørslen. På flere af videoerne køres der meget stærkt - helt op til 250 km/t. Flere af videoerne er endda ledsaget af tekst, der er skrevet under kørslen.

- Deres fokus er jo alle andre steder end på vejen. Det er rablende vanvittigt, siger Mogens Kjærgaard Møller, direktør i for Rådet for Sikker Trafik, da DR viser ham eksempler på den vilde kørsel.

- Det er jo helt galimatias.

I en af videoerne, som DR har fundet (du kan se den øverst i artiklen), zoomer en bilist på Svendborg-motorvejen ind på speedometeret, der viser 190 km/t. Videoen er ledsaget af teksten "Når man skal hente sin datter i dagpleje".

Hos Rigspolitiet ryster man også på hovedet af bilisternes opførsel.

- Jeg tager dybt afstand fra den slags, og jeg kan slet ikke forstå, at man gør sådan noget, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdelscenter til DR.

Ifølge Rådet for Sikker er uopmærksomhed skyld i hver tredje dødsulykke i trafikken. I 2017 blev det til 60 trafikdræbte.

Og syv procent af de adspurgte i Epinion-undersøgelse for Rådet for Sikker Trafik svarer, at de en gang imellem ofte eller meget ofte skriver beskeder, mails eller opslag på sociale medier, mens de sidder bag rattet, skriver DR.

Konfronteret med videoeksempler siger retsordførerne fra både Socialdemokratiet og Venstre til DR, at straffen for brug af telefon under kørsel og for høj fart er for lav.

- Man bringer andre menneskers liv voldsomt i fare. Derfor bliver vi nødt til at slå meget hårdt ned på det her, lyder det fra Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen.

I øjeblikket kan mobilbrug under kørsel resultere i et klip i kørekortet og en bøde på 1500 kroner. Men det skal være højere, siger Bramsen til DR.

- Der taler vi om, at man skal miste kørekortet, og det skal måske også have strafferetlige konsekvenser.

190 km/t på Svendborg-motorvejen: Bilister praler med vanvidskørsel på Snapchat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce