Ultimativt V-krav på Langeland: Madpriser for pensionister skal holdes i ro

Både fastboende og gæster både fra det øvrige Langeland og fra Egmontskolen var tilhørere i den propfyldte sal på Strynø Skole og Kulturcenter. Foto: Michael Lorenzen

Ultimativt V-krav på Langeland: Madpriser for pensionister skal holdes i ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partiet vil ikke med i budgetforlig, hvis taksten for mad til pensionister sættes op - pengene må hentes andre steder

Langeland: Hvis Venstre skal med i et budgetforlig for Langeland Kommune, skal priserne for madservice til ældre holdes i ro. Det er et ultimativt krav. Sådan lød det fra partiets budgetordfører Bjarne Nielsen, da kommunalbestyrelsen på sit møde på Strynø holdt 1. behandling af budgetforslaget.

- Hvis man vil spare på det område, må der være andre steder end via taksterne for maden, påpegede Bjarne Nielsen, som dog understreger over for avisen, at han går efter et forlig.

Også Kim Welcher (DF) var betænkelig i kommunalbestyrelsen.

- Det smager ikke godt at ville hæve prisen for mad til ældre. Det rammer dem, som kun har almindelig folkepension at leve af. Dem har vi mange af på Langeland, sagde han.

Lisa Pihl Jensen (S) forstod ikke meldingen fra Bjarne Nielsen.

- Jeg håber da ikke, at Venstre vil lade et budget falde for en post på 114.000 kroner, nævnte hun og understregede, at det i første omgang var et administrativt udspil.

Omkring de store linjer var der mere enighed. Borgmester Tonni Hansen (SF) sagde, at man vil nå et overskud på driften på 30,5 millioner kroner, så der er 15 millioner til anlæg og 15,5 millioner til renter og afdrag på gælden. Det kræver, at man finder samlede besparelser på 16-18 millioner kroner.

Det bakkede partifællen Winni Kielstrup Hansen op om. Hun nævnte, at det er vigtigt at få løftet opgaven med flere ældre i kommunen. Det kan blandt andet ske ved fokus på forebyggelse.

Bjarne Nielsen var enig, men fandt, at man var noget længere fra sparemålet, end Tonni Hansen tidligere havde givet udtryk for. Det var nok noget omkring syv millioner, sagde Bjarne Nielsen. Også Lisa Pihl Jensen var enig i de overordnede tal for drift, anlæg og afvikling af gæld.

Bo Nissen (K) var med på gode forhold for ældre, men nævnte ingen konkrete eksempler, heller ikke maden.

Klar til forhandlinger

- Vi stiller ingen ultimative krav. Det ville også gøre os til dårlige forhandlere. Når vi skal finde besparelser, skal det selvfølgelig ske så skånsomt som muligt, sagde han.

2. og sidste behandling af budgettet finder sted mandag den 8. oktober, når kommunalbestyrelsen mødes i Rudkøbing.

Borgmesteren har indkaldt partierne til forhandling på tirsdag, altså 18. september.

Man skal i øvrigt have fastsat taksterne for alle de forskellige kommunale ydelser, som ikke dækkes helt via skatten - herunder den nævnte madservice.

Ifølge kommunen hjemmeside koster en hovedret 48 kroner her i 2018. Hvis man vil nøjes med en lille hovedret, hedder prisen 45 kroner. En biret - dessert - er på 18 kroner. Budgetforslaget opererer med en stigning på to kroner pr. ret.

Takstbladet bliver behandlet på næste kommunalbestyrelsesmøde.

Ultimativt V-krav på Langeland: Madpriser for pensionister skal holdes i ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce