Debat: Godt erhvervsklima kræver forudsigelige politikere


Debat: Godt erhvervsklima kræver forudsigelige politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Rasmussen, Hovedvejen 77, Stenstrup
Peter Leth-Larsen
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Så er den her igen, erhvervsanalysen fra Dansk Industri. Som sædvanligt udmærker Svendborg Kommune sig ved at befinde sig i den tunge ende af listen, som nr. 71, faldet 18 pladser på et år. Man kan egentligt godt have respekt for kommuner, der ikke ønsker en aktiv erhvervspolitik. Det man under ingen omstændigheder kan have respekt for, er, når man som Svendborg Kommune har en politisk målsætning om at være erhvervsvenlig, og så ikke formår det. Det er menneskeligt at fejle, men det er dumt at blive ved.

Hvad skaber et godt erhvervsklima i en kommune? Ja, i bund og grund er det ikke så meget mængden af kreative begavelser, der får gode idéer på stribe, nej, det er mere et spørgsmål om, hvor synes kapitalen, det er trygt og godt at være. Hvor er der en politisk forudsigelighed, der gør, at man på den lange bane kan sikre sine investeringer?

At sikre politisk forudsigelighed, og skabe sammenhæng mellem det, man siger man vil, og det man gør, det er opgaven, og hvor godt har man magtet den opgave? På energi- og klimaområdet holder man mange skåltaler, om hvad man bør. Vindmøller, solcelleanlæg, og biogas har mere end svært ved at opnå de fornødne tilladelser.

På havnen har man ikke formået nye virksomheder, men tværtimod formået at skabe politisk usikkerhed omkring de bestående.

Et boligprojekt på Ribers Grund overså man hele kulturhistorien og måtte efterfølgende konstatere, at bestående bygninger var bevaringsværdige.

Realdania Fonden sikrede finansiering af projekt "biler ud af byen". Så var der også her politikere, der skabte tvivl, om bilerne nu alligevel skulle ud af byen.

Så længe byrådspolitikere i Svendborg ikke formår at skabe politisk forudsigelighed omkring sig, gøre Svendborg Kommune til et fælles projekt på tværs af partiskel, og mest af alt magter at føre politik ud fra en vedtagen strategi frem for en tilfældig opstået folkestemning, så må vi nok også næste år konstatere Svendborg Kommune i bunden af DI-analysen.

Debat: Godt erhvervsklima kræver forudsigelige politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce