Fejl i hydraulikken: Finsk militærfly måtte nødlande i Beldringe

Et finsk militærfly måtte mandag eftermiddag sikkerhedslande i H.C. Andersen Airport i Beldringe. Arkivfoto: Robert Wengler

Fejl i hydraulikken: Finsk militærfly måtte nødlande i Beldringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lavt hydraulisk tryk tvang Finnish Air Force-fly af typen Learjet 35 ned på jorden i H.C. Andersen Airport i Beldringe under testflyvning.

En militærfly fra det finske luftvåben måtte mandag eftermiddag nødlande under en testflyvning i H.C. Andersen Airport i Beldringe nord for Odense.

Det bekræfter lufthavnens ledelse over for fyens.dk.

Nødlandingen - eller sikkerhedslandingen, som man kalder det fra officiel side - skete ved 15.30-tiden, og kort forinden var der klokken 15.23 ringet 112 til alarmcentralen, som sendte mandskab fra Beredskab Fyn til lufthavnsområdet.

Militærflyet fra Finnish Air Force var på testflyvning over Fyn, da der pludselig opstod lavt hydraulisk tryk, hvilket ifølge teknisk kyndinge lufthavnsfolk ville kunne påvirke bremsetrykket under landing.

Ved sådan en hændelse skal kontroltårnet i lufthavnen altid aktivere alarmen og ringe 112.

Om bord på militærflyet var to piloter og to teknikere.

Selv om det kunne have været en dramatisk sikkerhedslanding med et fly med fejl på hydraulikken foregik alt dog roligt, og alarmen blev kort efter afblæst. Fyns Politi nåede aldrig ud til lufthavnen, før alarmen var afblæst, bekræfter vagtchef Hans Jørgen Larsen, Fyns Politi.

Ifølge lufthavnen var testflyvningen en lokal testflyvning. Flyet skulle både lette og lande i H.C. Andersen Airport. Det er af typen Learjet 35, og var faktisk i Beldringe for at blive malet. Proceduren er at foretage en testflyvning efter at være blevet malet.

På det finske luftvåbens hjemmeside fremgår det, at Learjet 35-flyet bruges af det finske militær til persontransport. Det finske luftvåben råder over tre Learjets fra begyndelsen af 1980'erne, og í løbet af 2018 bliver de opgraderet, moderniseret og malet. Det sker blandt andet hos Danish Aircraft Painting i H.C. Andersen Airport i Beldringe.

Fejl i hydraulikken: Finsk militærfly måtte nødlande i Beldringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce