Ny læge til Svendborg: 37-årige Rasmus glæder sig til livet som praktiserende læge

Rasmus Kvist Bonde arbejder i dag hos Lægerne i Holkegade i Faaborg, men rykker snart til Svendborg Kommune, hvor han starter om som ny praktiserende læge. Foto: Michael Bager

Ny læge til Svendborg: 37-årige Rasmus glæder sig til livet som praktiserende læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rasmus Kvist Bonde bliver blandt de yngste praktiserende læger på Fyn, når han næste år åbner en ny lægepraksis i Svendborg. Han glæder sig til tilværelsen som praktiserende læge, der passer bedre sammen med familielivet på Thurø end et lægejob på et sygehus med mange skæve vagter.

Svendborg står lige nu på regionens overvågningsliste over byer, der har problemer med at tilbyde borgerne en god nok dækning af praktiserende læger. Men formentligt ikke meget længere.

For at løse udfordringen valgte regionen i slutningen af juni at udbyde et nyt ydernummer, så man kunne øge antallet af praktiserende læger, der stadig har åben for tilgang af nye patienter.

Og den chance har 37-årige Rasmus Kvist Bonde valgt at gribe med begge hænder.

Han bliver dermed en del af løsningen på de problemer med lægedækningen, som også giver udfordringer i byer som Assens, Faaborg, Odense og Nyborg.

Rasmus Kvist Bonde har arbejdet på sygehuse i Danmark, Norge og Grønland i forbindelse med sin uddannelse og har siden foråret været vikaransat som praktiserende læge hos Lægerne Det Gule Pakhus i Svendborg og Lægerne i Holkegade i Faaborg.

Mens mange andre læger i hans alder fravælger arbejdet som praktiserende læge, har Rasmus Kvist Bonde igennem længere tid vidst, at det var en vej, han gerne ville gå.

- Jeg har gennem mange år set nogle kæmpe kvaliteter i at være almen mediciner, og jeg kan godt lide tanken om, at man som praktiserende læge er en støtte for en gruppe patienter igennem hele livet. En del af valget hang også sammen med, at man som sygehuslæge er belastet af mange nattevagter og ændringer i arbejdsplaner, som gør det svært at få familielivet derhjemme til at hænge sammen. Jeg vil selvfølgelig også få travlt som praktiserende læge, og det glæder jeg mig til at få. Men jeg glæder mig samtidigt til at få et mere stabilt arbejdsliv, siger Rasmus Kvist Bonde.

Jeg tror, at mange holder sig tilbage, fordi de ikke kan overskue de mange administrative ting, der følger med, hvis man selv skal starte en praksis op. Samtidig er mange også ydmyge over for den arbejdsmængde, der ligger i at være praktiserende læge.
Rasmus Kvist Bonde, praktiserende læge
Rasmus Kvist Bonde har både arbejdet som læge på Grønland og i Norge, men vender nu hjem til Svendborg, hvor han både har gået i folkeskole og i gymnasiet. Foto: Michael Bager
Rasmus Kvist Bonde har både arbejdet som læge på Grønland og i Norge, men vender nu hjem til Svendborg, hvor han både har gået i folkeskole og i gymnasiet. Foto: Michael Bager

Bøvl og arbejdspres skræmmer

Rasmus Bonde bor med sin hustru og deres to børn på Thurø. Han tilbragte sine første år i en by lidt uden for Viborg, men flyttede senere til Svendborg, hvor han både har gået i folkeskole og i gymnasiet. Senere gik turen til lægestudiet i Odense, som han udbyggede med en speciallægeuddannelse i almen medicin, som han færdiggjorde i foråret. Arbejdet som praktiserende læge i Svendborg kender han også en del til i forvejen, da hans far, Tommy Stripp, er praktiserende læge i byen.

Selvom han selv begrunder en del af sit valg med et ønske om at slå rødder i et mere stabilt arbejdsliv, mener Rasmus Bonde, at mange af hans jævnaldrende læger fravælger livet som praktiserende læge, fordi de frygter, at arbejdspresset er for stort.

- Jeg tror, at mange holder sig tilbage, fordi de ikke kan overskue de mange administrative ting, der følger med, hvis man selv skal starte en praksis op. Samtidig er mange også ydmyge over for den arbejdsmængde, der ligger i at være praktiserende læge. Og så er der selvfølgelig også mange, der fravælger vejen som almen mediciner, fordi de hellere vil gå helt i dybden med et bestemt speciale. Det gør man jo ikke, hvis man læser almen medicin og søger ud i almen praksis. Der skal man kunne lidt af det hele. Når man modnes fagligt som læge, ser man de dybder og kvaliteter, almen medicin huser.

En del af noget større

Det er endnu for tidligt at sige hvor, hvornår og præcis hvordan det kommer til at foregå, når Rasmus Bonde åbner praksis et sted i Svendborg Kommune. Han vil dog meget gerne være en del af noget større.

- Der er flere måder, man kan etablere sig som praktiserende læge. Min drøm er nok at blive en del af et etableret hus, som var nytænkende og som også spiller lidt med på de vinde, som blæser omkring lidt større enheder og et tættere samarbejde med kommune og regioner, siger han.

Ny læge til Svendborg: 37-årige Rasmus glæder sig til livet som praktiserende læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce