Integration. Hvornår begynder vi at tage vort statsborgerskab alvorligt?


Integration. Hvornår begynder vi at tage vort statsborgerskab alvorligt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mads Vinstrup, Sofiendalvej 57, Middelfart - bestyrelsesmedlem, Venstres Ungdom Middelfart
Billede
Debat. 

Under den kolde krig råbte et forvirret, fantasifuldt og frygtramt dansk mindretal ''Russernes invasion kommer! Bare vent og se!'' Vi ventede i årevis, og pludselig faldt både muren og Sovjet. Russerne kom aldrig. Invasionen kom aldrig.

Men noget er åbenbart anderledes i dag. For de mennesker vi før så som et fejlinformeret mindretal fulde af fantasi, fiktion og blottet for fakta, udgør nu over 25 procent af befolkningen. De havde ingen magt dengang. I dag sætter de ultimative krav til regeringen om andres påklædning og religiøs undertrykkelse. Hvornår gik det galt? Hvorfor lod vi dem flytte ind på Christiansborg? Og hvor længe vil vi lade dem blive boende?

For de fejlinformerede inficerer i stigende grad samfundet og medierne med usaglige påstande - fake news. De påstår f.eks., at syriske flygtninge anmoder om familiesammenføringer i tusindvis. Syrerne invaderer landet, påstås det. Og vi skal åbenbart reducere vores rettigheder og friheder for at imødekomme invasionen. Men 1. august havde kun 54 syrere ansøgt om familiesammenføring i 2018.

Befolkningen frygter igen et problem, der ikke eksisterer udenfor fantasiverdenen. Men konsekvensen er tydelig - vi er ved at miste de selvsamme værdier, som vi påstår at beskytte. Ytringsfriheden, religionsfriheden og vores vestlige værdier er under pres fra ny lovgivning som følge af vores uvidenhed. Dette til trods for at vi lever i et videnssamfund, med fri adgang til biblioteker, viden og information. Hvorfor bruger vi ikke disse ressourcer og tager vores eget statsborgerskab alvorligt?For på det punkt havde Churchill ret, da han sagde, at det bedste argument mod demokratiet var ''en fem minutters samtale med den gennemsnitlige vælger''.

Den vinterblege og fejlinformerede befolkning må, ligesom muslimerne, leve op til deres statsborgerskab og læse op på, hvad de egentlig stemmer om. Hvad er fiktion, frygt og fake news? Og er det virkelig nødvendigt at begrænse vores friheder, når invasionen tydeligvis aldrig kommer? Vi må selv begynde at åbne øjnene og leve op til vores ansvar, før vi blindt pålægger andre det.

Integration. Hvornår begynder vi at tage vort statsborgerskab alvorligt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce