Politik. Politik når det er bedst - og værst


Politik. Politik når det er bedst - og værst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Søren Windell - rådmand, De Konservative, Ældre- og Handicapforvaltningen, Odense Kommune
Billede
Debat. 

I den forgangne uge viste politik sig både fra sin bedste side - og måske sin værste.

For under et år siden fremsatte konservative et forslag om at rive dele af Vollsmose med. Efter årtiers fejlslagne indsatser og milliarddyre planer, manglende integration og opbyggelsen af et parallelsamfund mener vi, at der skal nedrivning og opbrydning af Vollsmose til. En anden beboersammensætning og ejerboliger vil give området anden beboersammensætning og en større stabilitet. Forslaget blev hurtigt støttet af SF, og nu er hele byrådet bag planen om at forandre Vollsmose og rive de triste betonblokke ned.

Jeg har selv boet i Vollsmose hen over sommeren. Min tid i Vollsmose har bestyrket mig i troen på, at der skal drastiske metoder i brug for at vende udviklingen i området. Det unormale er normalt i Vollsmose, og vi skal have området tilbage på ret kurs.

For eksempel var der den 26. juli skyderi i Birkeparken. Jeg mødte ingen i Vollsmose, der var oprørte over de skarpe skud i deres kvarter. Der ligger en kæmpe opgave i at ændre området, få flere i job, i uddannelse og få integreret i vores samfund. Det kræver samarbejde mellem kommune, politiet, boligorganisationerne og borgerne i hele Odense. Og så kræver det tålmodighed.

Jeg er glad for, at byrådet har modet til at føre planen ud i livet, og jeg vil gerne rose borgmesteren for at samle byrådet i denne sag. Lad os håbe, det samarbejde kan blomstre i de kommende år.

Samarbejde var der desværre ikke meget af, da Konservative, Venstre, DF og Enhedslisten prøvede at forhindre, da det ville fjerne ni millioner kroner kroner fra ældreområdet.

Men det var egentlig ikke det skændigste, der skete på det byrådsmøde, det var vedtagelsen af et tillæg til en kommuneplan, der har været otte år undervejs. Selve vedtagelsen er glædelig, for den gør det muligt for en lokal virksomhed i Stige at udvide produktionen, ansætte flere folk, øge omsætningen og dermed også bidrage mere til samfundet. Det skændige er, at det tog otte år, før det blev muligt. Det kan vi ikke være bekendt, og vi skal prise os lykkelige for at have en så tålmodig virksomhed i Odense.

Tålmodighed får vi også brug for, indtil de nye fremtidsplaner for Vollsmose bliver til virkelighed. Vi må acceptere, at den slags tager tid.

Og så mener jeg og resten af byrådet, i modsætning til Fyens Stiftstidende, at dette bliver den sidste Vollsmoseplan.

Politik. Politik når det er bedst - og værst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce