P-vagterne er tilbage i Nyborg

Nyborg Kommune og byens handlende har tidligere forsøgt sig med en kampagne, der appellerede til bilisternes samvittighed. Her er det daværende byrådsmedlem Flemming Kjærulf, der leger p-vagt. Men inden længe vil der igen være rigtige vagter i Nyborgs gader. Arkivfoto: Mathias Julius Falkengaard

P-vagterne er tilbage i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart slut med junglelov, når der skal parkeres i Nyborg. Men nyt lokalt korps af p-vagter starter blidt. De har allerede været på gaden.

Nyborg: Bilisterne i Nyborg skal igen til at vænne sig til se på skiltene og rode med p-skiven, inden de parkerer bilen et sted i byen.

I to år har der i realiteten ikke været nogen regler på for parkering, fordi ingen har kontrolleret, hvordan og hvor længe bilerne holdt parkeret.

Men torsdag viste Nyborg Kommunes nye p-korps sig for første gang på gaden, og de dukker op igen tirsdag i denne uge, oplyser byrådsmedlem Per Jespersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Men de nye vagter starter ikke med at hugge til med bødeblokken mod de ulovligt parkerede biler. Faktisk kan de slet ikke udstede bøder de første uger, fordi de endnu ikke har det nødvendige tekniske udstyr, der skal bruges. Så de starter med at vise sig i bybilledet og gå rundt og orientere sig om skiltningen i byen.

Og når de så har udstyret, vil de en periode kun udstede "gule kort", oplyser Per Jespersen.

- De vil en periode gå rundt i byen og gøre bilisterne opmærksom på, at der igen er p-vagter, inden de første bøder skrives ud, siger han.

Så meget koster det
Ud over at føre kontrol skal de nye p-vagter rådgive bilisterne. Forvaltningen har taget udgangspunkt i cirka 25 besøg om året, og at der vil blive udskrevet cirka 250 bøder på årsplan. Ikke desto mindre forventes ordningen at give et årligt underskud på cirka 120.000 kroner. Et underskud, der vil vokse i takt med antallet af kontroller.

P-vagterne forsvandt

I mange år var det et korps under Fyns Politi, der stod for parkeringskontrollen i de fleste fynske byer, herunder Nyborg. Uden at orientere kommunerne blev korpset nedlagt i efteråret 2016, og det fandt bilisterne ud af lidt efter lidt.

I Nyborg besluttede Teknik- og Miljøudvalget i februar 2017, at der ikke skulle være p-kontrol, og byrådet forsøgte sig med flere forskellige kampagner, der skulle tale til bilisternes samvittighed for at få dem til at tage hensyn og til at overholde de regler, der fortsat gjaldt, men altså ikke blev kontrolleret. Også byens handelsstandsforening var med i kampagnerne. Men hen over sommeren 2017 opstod der problemer hist og her, og formanden for kommunens Erhvervs og Udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V), var den første til at kræve p-vagterne tilbage. Det gjorde han efter klager fra flere erhvervsdrivende, der oplevede, at deres kunder ikke længere kunne finde p-pladser i byen.

I foråret 2018 besluttede et enigt byråd så at genindføre et lokalt korps af p-vagter, og det lå i beslutningen, at de lokale vagter skal være "venlige". De skal altså ikke give bøder for små fodfejl, men dog give bøder, når der er klare overtrædelser af reglerne.

P-vagterne er tilbage i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce