Efter sygdom i Viften: Ny leder skal have styr på ungdomsskolen på Ærø

SSP og tidligere ungekonsulent, Christian Kjems, er ny leder af Ungdomsskolen. Arkivfoto.

Efter sygdom i Viften: Ny leder skal have styr på ungdomsskolen på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Kjems blev 1. september konstitureret leder af Viften i Marstal. Han vil blive leder af ungdomsskolen, mens Henrik Harder vil fortsætte som leder af musikskolen. I hvertfald for nu.

Marstal: Der er nye ansigter i Viften i Marstal. Den 1. september blev Christian Kjems konstitueret leder af Ungdomsskolen, mens tidligere leder Henrik Harder fortsætter som leder af musikskolen på halv tid. Christian Kjems har indtil nu været ansat i kommunen som SSP- og ungekonsulent. SSP-arbejdet vil fortsat fylde halvdelen af Christian Kjems' arbejdsuge, men ungekonsulent-stillingen er blevet skrottet til fordel for at få flere hænder på ungdomsskolen.

Rokaden skyldes, at Henrik Harder, der har været sygemeldt siden 2017, fortsætter i en halvtidsstilling, i stedet for at vende tilbage på fuld tid 1. september, som det ellers var planlagt.

- Han (Henrik Harder red.) skulle gå op på fuld tid nu, og det gør han ikke. Indtil videre har vi haft nogle andre løsninger, fortæller Jes Jørgensen, børn- og ungechef i kommunen.

Det har været noget af en kabale at løse, men med ansættelsen af Christian Kjems bliver ledelsesopgaverne delt i to.

Basal mandskabspleje

Selvom Viften består af ungdomsskolen og musikskolen, så er det én enhed, der vil arbejde tæt sammen, forklarer Christian Kjems:

- Henrik har indtil videre haft ledelsen af begge ting, men vi kommer jo til at have et samarbejde, fordi vi har mange af de samme elever og arbejder samme sted.

Ungdomsskolen skal blandt andet stå for aftenhold i forskellige aktiviteter, men indtil videre er kun knallertkørekort og det tilhørende førstehjælpskursus oprettet og fuldt booket.

Resterende hold i eksempelvis madlavning, tegning og undervandsjagt har endnu ikke nogen tilmeldte, men fra ungdomsskolens side har man heller ikke reklameret for holdene. Det skal der rettes op på, fortæller Christian Kjems:

- Det, tænker jeg, er første step. Men traditionelt set er det ret få af de hold, der kommer op og stå. Den type hold har det vanskeligt på landsplan, og det har de også på Ærø.

Selvom der skal reklameres mere for de nye hold, så bliver ungdomsskolens daglige drift den helt store førsteprioritet for den nye leder:

- Henrik har været syg længe, så basal mandskabsspleje bliver nok det første. Jeg vil gerne have ro på, hvornår folk arbejder, hvad man laver og så lave en pædagogisk udviklingsproces med de ansatte, der er.

Kommer ikke tilbage på fuldtid

Hvor længe Christian Kjems kommer til at stå for ungdomsskolen, synes fortsat at være uvist. Mens Jes Jørgensen oplyser, at Christian Kjems har stillingen, indtil Henrik Harder vender tilbage på fuld tid, er beskeden en anden fra hovedpersonen selv.

- Noget tyder på, at jeg ikke kommer tilbage til fuld tid på arbejdet med musikskolen, og måske må jeg holde helt op, fortæller Henrik Harder til avisen i et portræt i forbindelse af hans 60 års fødselsdag den 12. september.

Hvad det kommer til at betyder for Viften, må fremtiden vise.

Efter sygdom i Viften: Ny leder skal have styr på ungdomsskolen på Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce