Firma med fokus på sikkerhed: Brænder for at redde liv

Safeday råder ikke over kursusfaciliteter, for de kurser, som Safeday står for, bliver primært holdt ude i virksomhederne. Det er der flere grunde til. - For det første bliver kurset bedre, når vi helt konkret kan vise, hvor der er branddøre, hvordan virksomhedens udstyr virker og kan fortælle, hvad de skal passe på. For det andet er mange virksomheder glade for at kunne spare transporttiden ved ikke at skulle køre ud til nogle kursuslokaler, fortæller Per Kildelund, der har grundlagt Safeday. Privatfoto

Firma med fokus på sikkerhed: Brænder for at redde liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Kildelund er manden bag Safeday, hvor han fokuserer på sikkerhed og i sidste ende at redde liv.

Per Kildelund har været 35 år i beredskabet, han har undervist i mange år, solgt medicinsk udstyr, og han har kørt som indsatsleder i Nyborg Kommune. Det er den baggrund, han drager nytte af i dag i sin virksomhed Safeday.

Det er særligt kurser i førstehjælp, brug af hjertestarter og brandbekæmpelse, der fylder Per Kildelunds kalender. Det vigtigste for Per Kildelund er at kunne gøre en forskel.

- Der er 4000 mennesker, der falder om med et hjertestop uden for sygehusene hvert år i Danmark, og vi redder kun 13 procent. Kan jeg være med til at ændre det, vil jeg synes, at jeg har gjort det godt, siger Per Kildelund.

Virksomheden Safeday blev startet for fem år siden og til at begynde med var det førstehjælpskurser, der var planen.

- Jeg startede med almindelige førstehjælpskurser og opdateringskurser. Min første aftale var med Nyborg Kommune, hvor jeg blandt andet underviste personalet i daginstitutioner, fortæller Per Kildelund.

Men det blev hurtigt nogle andre opgaver, som kom til at fylde meget. Per Kildelund har nemlig også en fortid i et skadeservicefirma, og derfor begyndte han at tage takseringsopgaver ind. Dem var der rigtig mange af, og pludselig var det rollen som freelancetaksator, som næsten tog al tiden.

Efter tre år tog Per Kildelund derfor en vigtig beslutning.

Det var et spørgsmål om, hvor jeg ville lægge mine kræfter. Jeg kunne lige så godt have satset på at taksere, og det havde været nemmere for mig, men det var ikke det, jeg havde lyst til. Jeg har lyst til at komme ud og lære folk at redde liv.
Per Kildelund, ejer af Safeday
En stor del af Safeday består af at holde førstehjælpskurser. Især i virksomheder, men også i ungdomsskoler og i børnehaver. Per Kildelund, der ejer Safeday, fortæller, at børn ned i tre års-alderen kan lære førstehjælp.
- De kan for eksempel ligge en person i stabilt sideleje. Hvis mormor eller morfar falder om, kan de lægge dem om på siden og få tilkaldt hjælp. Bare de kan adressen. Det er det vigtigste, siger han. Privatfoto
En stor del af Safeday består af at holde førstehjælpskurser. Især i virksomheder, men også i ungdomsskoler og i børnehaver. Per Kildelund, der ejer Safeday, fortæller, at børn ned i tre års-alderen kan lære førstehjælp. - De kan for eksempel ligge en person i stabilt sideleje. Hvis mormor eller morfar falder om, kan de lægge dem om på siden og få tilkaldt hjælp. Bare de kan adressen. Det er det vigtigste, siger han. Privatfoto

Er ved at udvide

Per Kildelund valgte at skære taksering væk, fordi det kom til at spænde ben for det, han helst ville bruge tid på.

- Det var et spørgsmål om, hvor jeg ville lægge mine kræfter. Jeg kunne lige så godt have satset på at taksere, og det havde været nemmere for mig, men det var ikke det, jeg havde lyst til. Jeg har lyst til at komme ud og lære folk at redde liv, fortæller han.

- Taksering var ikke en dårlig forretning, men jeg fik ikke udviklet den anden del af forretningen. Den del, som jeg havde mest lyst til, så jeg brugte min tid forkert.

I dag består Safeday.dk af fire forretningsområder: kurser i førstehjælp og brug af hjertestarter, kurser i brandbekæmpelse, salg af udstyr og sikkerhedsgennemgang af virksomheder.

Den sidste del er ved at udvikle sig, fordi ny teknologi er kommet til, fortæller Per Kildelund.

- Vi gennemgår bygningerne sikkerhedsmæssigt, og vi kan lave evakueringsplaner, men vi har også mulighed for at flyve op med en drone og for eksempel tage billeder af taget, siger han.

Alle aktiviteter er primært rettet mod virksomheder og foreninger, og indtil videre har fokus været på Østfyn. Men det kan snart ændre sig, for Per Kildelund har planer om en afdeling på Sjælland, og senere i år åbner han kontor i Odense.

For fem år siden grundlagde Per Kildelund Safeday på sin privatadresse i Nyborg, hvor han stadig kører ud fra, og hvor han for tiden er ved at etablere et nyt lager og shovwroom. Per Kildelund arbejder også på at etablere en afdeling på Sjælland, og senere i år åbner han et kontor i Odense. Privatfoto
For fem år siden grundlagde Per Kildelund Safeday på sin privatadresse i Nyborg, hvor han stadig kører ud fra, og hvor han for tiden er ved at etablere et nyt lager og shovwroom. Per Kildelund arbejder også på at etablere en afdeling på Sjælland, og senere i år åbner han et kontor i Odense. Privatfoto

Er godt forberedt

Kontoret i Odense er ved at være på plads, og afdelingen er Sjælland er også realistisk inden for overskuelig fremtid, mener Per Kildelund, der har "taget nogle snakke" med en mand, som gerne skal ind i Safeday og være partner.

Noget skal der i hvert fald ske, mener Per Kildelund, som hele tiden vil forsøge at udvikle sin forretning.

- For hvis vi ikke udvikler, så afvikler vi, siger han.

- Jeg har lagt en virksomhedsplan, som siger, at i 2025 er vi en af dem, der kan ses på markedet.

Per Kildelund har en klar idé om, hvorfor det går så godt for Safeday.

- Vi har alle sammen en baggrund i beredskabet, så vi kan sætte billeder på fra virkeligheden. Og så er vi altid godt forberedt, siger han og uddyber:

- Vi kører for eksempel aldrig brandkursus i en virksomhed, vi ikke har besøgt på forhånd. Vi skal kunne sige, hvor der er branddøre, forklare hvordan deres udstyr virker, og vi skal vide, hvad de har på lager, og hvad de skal passe på.

Firma med fokus på sikkerhed: Brænder for at redde liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce