Debat: Interesserer Fyns Amts Avis sig ikke for kulturlivet?


Debat: Interesserer Fyns Amts Avis sig ikke for kulturlivet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Trine Kirketerp Struve, Aktiv og formand for FRIG - Foreningerne i Ribers Gård
Billede
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: I forrige weekend havde et af Svendborgs stærkeste kultur-oaser 25 års jubilæum. Spillestedet Harders havde, primært ved hjælp af en bunke frivillige og en masse engagerede mennesker, stablet et kæmpe jubilæumsprogram på benene. Folkeklubben trak 450 mennesker fredag aften, det er fulde huse i Ribers Gård. Hele lørdag bød på et utal af fantastiske og ganske gratis koncerter, taler og festivitas.

Der var gjort noget ud af det. For 25 år er lidt af en bedrift i Svendborg Kommune, hvor den kommunale støtte til netop dette lidt skæve og udefinerbare sted, ikke ligefrem har matchet graden af identitet, som kommunen selv lægger i stedet. Ribers Gård bliver brugt til at promovere byen og til at vise, hvad Svendborg kan, og hvad frivillighed, initiativ og kærlighed til live musikken kan gøre for byen.

Behovet for at markere og fejre, at der nu i 25 år på toppen af Møllergade, har ligget et helt usædvanligt kulturelt fyrtårn, var derfor stort.

Fordi stedet nu, gennem alle årene og på trods af de altid manglende midler, har understøttet Svendborgs ry som "musikkens by" og fordi det til stadighed tiltrækker et utal af musikere og af livemusik interesserede mennesker, er det et sted, der bør ses og høres og tages alvorligt i kulturdebatten.

Desværre må man konstatere, at Fyns Amts Avis fuldstændig undlod at dække denne skønne weekends begivenheder i Ribers Gård. Der var en artikel op til og det er jo altid dejligt. Men efter at have set hvor mange mennesker, der faktisk kom og syntes, at dette sted skal fejres og hyldes, kan det undre, at der ikke er et eneste ord om begivenhederne efterfølgende.

Herfra altså en undren over, at man ikke fra avisens side sender en kulturskribent afsted til fejringen. At der ikke dukker en fotograf op, og at I ikke dækker et så stort anlagt arrangement er i min optik ikke at interessere sig og have ønske om at formidle og støtte den lokale kultur.

Hvor er kulturskribenterne blevet af? Hvor er den lokale avis' interesse for den lokale kultur?

Da vi holdt jazzfestival for nylig var dækningen fin, men det var også før man fyrede kulturjournalisterne - og da havde vi jo også allieret os med Fynske Medier omkring den samlede markedsføring. Men skal det virkelig have betydning for hvilken dækning, man får efterfølgende?

Vil gerne dele min undren her og måske endda få et svar fra kulturredaktøren - om en sådan stadig findes?

Svar fra redaktionen:

Kære Trine.

Jeg forstår din kritik og ønsket om, at vi er til stede under selve festen, men jeg synes, at din præmis om, at Fyns Amts Avis af den grund ikke interesserer sig for jubilæet og helt undlod at dække Harders 25 års jubilæum, er fejlagtig. Du nævner det selv: Kulturjournalist Simon Staun lavede ugen i forvejen en, synes jeg, fremragende artikel om Harders opståen og udvikling.

Du vil ofte se os vælge med kulturbegivenheder såvel som andre ting: Kaster vi mange kræfter efter at omtale det på forhånd, vil selve begivenheden ikke nødvendigvis blive topprioriteret. Eller omvendt. Der er selvfølgelig undtagelser, og andre gange, hvor vi fejler med begge dele. Og kunne vi have været til det konkrete arrangement uden, at knap så kulturelt interesserede læsere havde bandet indædt og tændt op i brændeovnen? Selvfølgelig kunne vi det. Men derfra og til at konkludere, at vi ikke interesserer os for kulturlivet, er der et alt for stort spring, som jeg ikke kan være med på.

Det er Svendborgredaktionen, som primært dækker det lokale kulturliv - og alt det andet lokale liv. Og premieren på Svendborg Jazzfestival er jeg glad for, at du bed mærke i, for det er et godt eksempel på, at vi faktisk også dækker kulturlivet og kaster mange kræfter efter det. Men vi når ikke alt, der sker i det sydfynske, og vi (jeg) skal hele tiden prioritere. Ikke kun med de mange begivenheder, men også i de mange mulige nyheder og vores undersøgende journalistik. Og vi fejler selvfølgelig også i vores prioriteringer fra tid til anden. Derfor er jeg også glad for, at du lufter din kritik af vores fravær, selvom jeg synes din præmis er skæv, og jeg lægger altid gerne øre til. Fra dig såvel som andre.

Mvh. Caspar Troest Jørgensen, lokalredaktør

PS: Jeg anede ikke, at I havde allieret jer med avisen i forbindelse med jazzfestivalen, og jeg kan blankt afvise, at det har nogen som helst betydning.

Debat: Interesserer Fyns Amts Avis sig ikke for kulturlivet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce