DSB vil refundere penge til første klasses-pendler fra Stenstrup

Aske Wieth-Knudsen, underdirektør DSB Produkt. Foto: Klaus Holsting

DSB vil refundere penge til første klasses-pendler fra Stenstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en fejl, at en medarbejder ændrede Inge Grete Jessens rejsekort permanent til første klasse, og derfor vil DSB efter alt sandsynlighed refundere penge til pendleren fra Stenstrup. Det forklarer underdirektør i DSB Produkt, Aske Wieth-Knudsen.

Hvad er din reaktion, når du hører historien om Inge Grete Jessen, der har betalt 201,75 kroner for at køre mellem Stenstrup og Svendborg?

- Min første tanke er, at det er beklageligt, når der sker fejl, men vi har også over to millioner rejsekort, og der bliver foretaget 330.000 rejser hver eneste dag på rejsekortet. Så selvfølgelig kan der en gang i mellem ske fejl - også på rejsekortrejser. Det er dog mit indtryk, at det er relativt små fejl, vi har med rejsekortet. Det kører stabilt, kører godt og gjort det nemmere, det siger vores kundeundersøgelser også, men så er det selvfølgelig beklageligt, når der sker fejl.

Hvordan kunne det her have været undgået?

- Hun skulle kunne gå ind i en 7-Eleven kiosk og blive opgraderet én gang, men der er sket en fejl i ekspeditionen. Det er en menneskelig fejl, hvor man er kommet til permanent at omstille kortet til første klasse. Så jeg synes, at hun (Inge Grete Jessen, red.) gør det rigtige ved at henvende sig til os og sige, "der er sket en fejl". Og når vi kan se fejlen, gør vi vores bedste på at rette op på den og godtgøre kunden sine ekstra omkostninger.

Hvordan kan man i det hele taget komme til at betale for at køre på første klasse på strækninger, hvor der slet ikke er første klasse? For det er der jo ikke i togsættet mellem Stenstrup og Svendborg.

- Rejsekortet er et landsdækkende kort, som kan bruges til rejser over hele landet, og vi ved ikke, hvornår man har tænkt sig at stå af, når man rejser med rejsekortet. Vi giver mulighed for, at man alle steder kan tjekke ind på førsteklasse, så man ikke skal afbryde sin rejse undervejs (og købe ny billet, red.). Og det er sådan, at hvis du rejser fra Svendborg til Ølstykke på dit rejsekort og tjekker ind på første klasse i Svendborg, så koster rejsen ikke mere, end hvis du købte den på anden vis.

Bare for at opsummere, så er Inge Grete Jessens sag en, som I gerne vil kigge på?

- Ja, der er sket en fejl, så hvis hun henvender sig til kundecentret, og vi ved at kigge på hendes rejsemønster kan verificere, at det er sådan, det forholder sig, vil vi også refundere hendes ekstra omkostninger.

DSB vil refundere penge til første klasses-pendler fra Stenstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce