Olav de Linde vil bygge 77 boliger i kanten af Åløkkeskoven

Sådan tænkes de nye boliger placeret. Vejen, der ses i bunden af illustrationen, er Mogensensvej, som skal føre ind til de nye boliger. Den lille sø findes ikke i dag, men er en tilføjelse, Olav de Linde ønsker at lave. Striben af skov, der ses over søen, er fredskov og berøres ikke. Illustration: Fra Olav de Lindes materiale indsendt til Odense Kommune.

Olav de Linde vil bygge 77 boliger i kanten af Åløkkeskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er et meget lille område af skoven, vi berører, siger afdelingsdirektør Søren Gørup Christiansen fra byggeselskabet Olav de Linde. En lokalplan kan snart være på vej i offentlig høring.

Gennem noget tid har ubekræftede rygter floreret om, at byggeselskabet Olav de Linde har planer om et nyt boligbyggeri på det stykke jord, selskabet ejer i kanten af Åløkkeskoven.

Nu bekræfter Olav de Lindes afdelingsdirektør i Odense, Søren Gørup Christiansen, for første gang selv, at der er noget om snakken. Det sker efter Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i dokumenter om projektet, som selskabet har indleveret til Odense Kommune. Og der bliver ikke tale om endnu et byggeri i det så ofte kritiserede hvide beton, som der de senere år er skudt så mange af op i Odense og ikke mindst på havnen.

- Jeg garanterer, at vi ikke bygger noget i hvid beton. Vi ønsker en høj grad af kvalitet og naturlige materialer, der passer ind i omgivelserne, siger Søren Gørup Christensen.

Planen, som Olav de Linde for få uger siden præsenterede for By- og Kulturudvalget, omhandler opførelse af i alt cirka 7000 kvadratmeter boliger opført i fritstående punkthuse på mellem tre og fem etager. Der bliver tale om 77 lejligheder - som udgangpunkt til udlejning - på mellem 80 og 110 kvadratmeter.

Olav de Linde ejer området, der er markeret med rødt i kanten af det sydvestlige hjørne af Åløkkeskoven. Illustration: Fra Olav de Lindes materiale indsendt til Odense Kommune.
Olav de Linde ejer området, der er markeret med rødt i kanten af det sydvestlige hjørne af Åløkkeskoven. Illustration: Fra Olav de Lindes materiale indsendt til Odense Kommune.

Skal underordnes skoven

Byggeriet skal ske i et område i udkanten af skoven, som Olav de Linde har ejet i 12 år. Det ligger nord for Mogensensvej, der er en sidegade, der stikker mod nord fra Rugårdsvej - omkring det sted i skovens udkant, de lokale kender som Cirkuspladsen.

Søren Gørup Christensen er helt opmærksom på, at det hele bliver lidt mere følsomt, så snart der skal fældes træer for at gøre plads til et nyt byggeri.

- Vi er på et sårbart sted. Det er man jo bare, når det er så tæt på skov, siger han.

Men, siger han, Olav de Lindes byggeplaner sker i respekt for beliggenheden og nærheden til skoven, som for hovedpartens vedkommende er fredskov.

- De højeste bygninger ligger markant under trælinien. Der står 30 meter høje træer dernede, og det er dimensioneret sådan, at skoven stadig er den største. Byggeriet er underordnet skoven, siger han og forklarer, at det ikke kun er i skovens, men også i de kommende beboeres interesse.

I øvrigt minder han om, at Olav de Linde ejer området - og bortset fra en smal stribe med fredskov, der ikke berøres af projektet, så kan firmaet fælde alle de træer, det ønsker. Men det er nu ikke målet.

- Der er cirka 40 hektar skov derude. Vi ejer cirka 1,2 hektar af det. Jeg har prøvet løselig at regne på det, og det er cirka seks promille af det, jeg vil definere som skoven, som påvirkes, siger han.

Tid til justeringer

Den indledende snak med Odense Kommune om mulighederne for at bygge noget i området begyndte allerede i 2016.

- Så stod det i lang tid stille, og det havde ikke noget med kommunen at gøre. Det var os, der havde fokus på nogle andre ting, blandt andet nogle rokader her på Odense-kontoret. Vi gik rigtig i gang med det her i foråret, siger Søren Gørup Christensen.

Hans forventning er, at By- og Kulturforvaltningen i løbet af nogle unger melder et svar tilbage omkring, hvordan forvaltningen ser på projektet, der allerede er blevet justeret i den dialog, der har været mellem Olav de Linde og By- og Kulturforvaltningen. For eksempel var de højeste bygninger oprindeligt syv etager, nu er de fem.

- Hvis svaret er positivt, så skal vi i gang med at lave et lokalplanforslag sammen med Byplan, siger Olav de Linde-direktøren, der understreger, at der stadig kan ændres på de streger, der er sat.

- Om vi skal bygge lidt lavere eller lidt længere væk, det er jo en dialog, der først rigtig skal i gang med Byplan nu her, hvis vi kører videre.

Tidligst klar i 2021

Forudsat at en lokalplan sendes i høring inden for et par måneder - og der ikke dukker uforudsete forhindringer op - så kan de nye lejligheder i skovkanten stå klar til indflytning om cirka to og et kvart år, vurderer Søren Gørup Christensen.

- Det er den optimiske tidsplan. Fra vi får en byggetilladelse, vil det vare cirka halvandet år. Men første trin er, at vi skal have lavet en lokalplan, siger han.

Olav de Linde vil bygge 77 boliger i kanten af Åløkkeskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce