Kendt skak-mand runder skarpt hjørne

John Dahlberg er fortsat aktiv som skaklærer i Nørre Aaby. Arkivfoto: Søren Gottwald

Kendt skak-mand runder skarpt hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nørre Aaby: Mandag den 17.september bliver John Dahlberg 80 år.

John er født i Middelfart,hvor han boede i Søndergade de første 21 år af sit liv.

Efter studentereksamen fra Fredericia Gymnasium blev han læreruddannet på Gedved Seminarium fra 1959 til 1962 og samme år ansat på Nørre Aaby Skole, som dengang lå ved siden af kirken og var en lille skole med 120 elever og 6 lærere. Nu er der 400 elever.

John er blevet kaldt fritidslærer, og der lå også hans fleste interesser. Han startede med det samme som fodbold-træner og dommer for drenge op puslinge i NIK.

Han blev valgt ind i Fritidsnævnet i Nørre Aaby og blev hurtigt formand, hvad han fortsatte med, da det blev til et Folkeoplysningsudvalg. Samtidig var han næstformand i Odense Amts Rådgivende Fritidsudvalg.

John startede svømning og pigefodbold op som interessegruppe sammen med Ole Petersen, men vigtigst for ham blev dog skoleskaken , som startede i 1969.

Flere tusinde børn har været med til skak på Nørre Aaby Skole. John har ledet danmarksmesterskaberne på Abildgårdskolen i 40 år i træk.

Hans indstilling til skak har været at få børnene til at hygge sig samtidig med, at de fik selvtillid.

John er stadig aktiv skaklærer på Nørre Aaby Skole, og skolen har senest vundet æren af at kunne kalde sig danmarks bedste skakskole i år, og selv er han blevet årets frivillige leder i Middelfart Kommune.

Kendt skak-mand runder skarpt hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce