Sådan er reglerne for praktik


Sådan er reglerne for praktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En virksomhedspraktik er en af flere former for aktivering for ledige. Som ledig har man ret og pligt til at tage imod tilbud - herunder virksomhedspraktik - fra kommunen, da det er en del af det at være aktivt jobsøgende.

Alle ledige kan komme i virksomhedspraktik. Man kan komme i virksomhedspraktik fra første ledighedsdag, og der er intet øvre loft for antallet af praktikker, man kan have i sin ledighedsperiode.

Dagpengemodtagere kan typisk komme i virksomhedspraktik i fire uger, mens dimittender har mulighed for at forlænge praktikken til otte uger. Odense Kommune er frem til 2020 en såkaldt frikommune, hvilket er en mulighed for at tænke kommunale kerneopgaver anderledes. Det indebærer blandt andet, at en virksomhedspraktik nu kan vare op til 13 uger.

En virksomhedspraktik er gratis for virksomheden, fordi den ledige under praktikken modtager sin normale ydelse. Dermed adskiller virksomhedspraktikken sig fra løntilskud, hvor den lediges løn fordeles mellem kommune og arbejdsgiver.

Som ledig opfordres man til at finde sin egen virksomhedspraktik, fordi sandsynligheden for at komme et ønsket sted hen, er større. Hvis man ikke har lyst til det, findes virksomheden i samarbejde med en af kommunens virksomhedskonsulenter.

Hvis man er dagpengemodtager, bruger man af sin dagpengeret, når man er i virksomhedspraktik. Man optjener dermed heller ikke ny dagpengeret, da der ikke er tale om ordinær ansættelse.

Sådan er reglerne for praktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce