Langeland er pakkeland


Langeland er pakkeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lokalredaktør Martin Ramsgaard
Katrine Becher Damkjær
Debat. 

De sidste tre måneder har vi sat fokus på internetforbindelserne på Langeland. Nu er turen kommet til en anden ting, som er en vigtigt del af hverdagen, når man bor på en ø i udkanten af Danmark - nemlig pakkeposten.

Hvis der er to ting, der går hånd i hånd i en moderne dagligdag langt fra storbyen, så er det internettet og pakkeposten.

Man kan sidde i Tullebølle og bestille en dimsedut i Korea, og tre dage senere dukker den op med bud.

Samtidig kan man også sidde i Tullebølle og sende en dimsedut til sin kunde i Alaska, og den vil nå frem på samme tid.

Jeg besøgte for nylig DHLs pakkecentral i Købehavns Lufthavn. Her landede 12 fly hver nat, hvor de blev losset og lastet med pakker, inden de fløj videre ud i verden.

Ved siden af DHL lå FeedEX, UPS, og hvad de nu ellers hedder, og her landede ligeså mange fly eller flere. Vores gode gamle postvæsen klarer sig rigtigt skidt i den konkurrence og bliver ofte valgt fra, fordi de andre er hurtigere og billigere.

I den nye pakkeverden bliver det pludselig ligegyldigt, hvor man befinder sig i verden, så længe man har en nogenlunde forbindelse til nettet, og så længe der er en vej, som pakkebudene kan køre på, så kommer tingene frem.

Som privatpersoner bliver livet i udkanten mærkbart nemmere. Opvaskemaskiner, reservedele, tøj og havemøbler bliver pludselig leveret ved døren, og for en gangs skyld er det ikke dyrere, når man bor langt væk.

Visse virksomhedstyper behøver pludselig ikke at kalkulere med Langelands beliggenhed som en bagdel, fordi den pludselig bliver ligegyldig. Man kan sende en pakke, og den er fremme dagen efter. Man kan oven i købet følge sin pakke på rejsen og får en SMS, når den når sikkert frem.

Enkelte brancher bliver udfordret, fordi deres konkurrenter tættere på centrum af landet nu får leveret og hentet tre gange om dagen i stedet for én, men det er de færreste.

Men i det store hele er den nye pakkeverden en stor fordel Langeland og andre udkantsområder. Det grænseløse internet har fået et fysisk net, og det fungerer.

Det skal Langeland selvfølgelig udnytte, for her er et område, hvor beliggenheden er næsten ligegyldig. Der er masser af billige lejemål og dejlige beliggenheder til nye virksomheder og nye iværksættere.

Og jo, forresten. Det kræver, at der er en god internetforbindelse til resten af verden, men det problem ved vi jo heldigvis, hvordan vi skal løse.

Langeland er pakkeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce