Forfatter fylder 60: Han puster liv i fortællinger for børn

Tegner og forfatter Kim Fupz Aakeson står bag manuskripter til store filmsucceser som komedien Den Eneste Ene og dramaet En Soap. Den 12. september fylder han 60 år og kan se tilbage på en produktiv karriere. Sofie Mathiassen/arkiv/Ritzau Scanpix

Forfatter fylder 60: Han puster liv i fortællinger for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som forfatter har Kim Fupz Aakeson opnået stor succes med sine billed- og børnebøger om eksempelvis den frække dreng Vitello, som inviterer landets mindste læsere med på eventyr, når han udforsker verden.

Den populære danske dramatiker, som kommer fra Vesterbro i København, har både tegnet og skrevet noveller og romaner, efter at han debuterede med børnebogen "Hvem vover at vække guderne?" i 1984.

Onsdag den 12. september fylder han 60 år og kan se tilbage på en karriere, hvor han har høstet priser som Kulturministeriets Børnebogspris, Gyldendals Børnebogspris og en Æres-Bodil for sit bidrag til dansk film.

Kim Fupz Aakeson har skrevet manuskripter til nogle af nyere dansk films største succeser. Han står bag film som komedierne "Den Eneste Ene", "Okay", dramaet "Prag" og det romantiske drama "Se til venstre, der er en svensker".

Fødselaren er en af landets mest produktive forfattere. Siden 80'erne har han både udgivet tegneserier, bøger og skrevet manuskripter til teater og film.

I 1958 blev dramatikeren født på Vesterbro, men han er vokset op i de københavnske forstæder Hvidovre og Albertslund. Efter studentereksamen ved Vallensbæk Gymnasium i 1977 boede han 16 måneder i Pakistan med Tvinds Rejsende Højskole.

I 80'erne arbejdede han som freelance-illustrator for aviser og tidsskrifter. Han debuterede som manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 1996.

Som 24-årig havde han sin første egentlige udgivelse i eget navn. Det var tegneseriealbummet "Gå på livet løs", som udkom i 1982.

Kim Fupz debuterede med sin første roman for voksne "Min Laslo" i 1993, og siden da har han udgivet 70 bøger til både børn, unge og voksne. Senest har forfatteren udgivet romanen "Bådens navn" i marts 2018.

Børnebøgerne om den vilde krudtugle Vitello er blevet et kært eje for landets børn, siden de første historier udkom i 2008. Fortællinger er de sidste 10 år blevet til adskillige bøger og tegnefilm.

Stilen i dramatikerens fortællinger er ofte præget af socialrealisme og mange replikker, når han skriver om hverdagens begivenheder. (ritzau)

Forfatter fylder 60: Han puster liv i fortællinger for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce