Aarup skal vokse mod syd


Aarup skal vokse mod syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarup skal have 350 nye boliger. Lokalrådet er godt tilfreds med byvækstplan, der er på vej i høring.

Aarup: Har du kig på Aarup, er der i øjeblikket 12 ledige byggegrunde at vælge imellem.

Men Aarup skal vokse meget mere end det. En helt ny byvækstplan for den sydlige del af Aarup er netop nu på vej i høring. Den skal give plads for 350 nye boliger over en periode på 25-30 år.

Med udviklingsplanen, der tæller ikke færre end 14 udstykninger, de fleste på østsiden af Assensvej, nærmer Aarup sig Skydebjerg.

Formand for udvalget for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune, Dan Gørtz (V), gør dog opmærksom på den store andel af grønne områder, der stadig vil adskille den gamle landsby fra den nyere handelsby.

- Det kan være svært at adskille de to bysamfund helt ad, men der er taget meget store hensyn til grønne områder, som udgør en tredjedel af de 100 hektar, siger han.

Tæt, lavt og smart

Mindre boliger til en overkommelig pris er en efterspurgt vare og vil også være det fremover, viser en analyse, Assens Kommune har bestilt hos analysefirmaet Exometric.

Analysen viser også, at efterspørgslen først og fremmest vil være i Assens, Aarup og Tommerup Stationsby. Og boligerne, der skal bygges i Aarup må godt være lidt smarte, mener Dan Gørtz, og siger, at det godt kan gøres, uden at det bliver for dyrt for vestfynboerne.

- Man må godt være lidt mere kreativ. Et funkisrækkehus i sort beklædt med træ, behøver ikke være så meget dyrere på en lille grund med terrasse, jeg tror, der vil være østdanskere, der kunne tænke sig at bo der. Det vil styrke skattegrundlaget og give øget velfærd, siger han.

Der bliver naturligvis også plads til parcelhusgrunde. Fordelingen vil være nogenlunde halvt af hver.

"Trekanten" først

Det gælder blandt andet trekanten mellem Ørsbjergvej og Assensvej, som er byvækstplanens etape et.

Her er det største af tre boligområder udlagt til parcelhuse, mens to mindre områder er tiltænkt tæt lavt byggeri. Det skal henvende sig til både enlige, par og familier, og her som i de andre områder er der lagt vægt på både masser af grønne omgivelser med rekreative muligheder og klimaløsninger som regnvandssøer og vandløb, der kan lede til dem.

Byvækstplanen er sammen med en miljøvurdering lagt ud til høring i seks uger.

Der er dog kun tale om en uformel plan. Den mere detaljerede planlægning kommer, når der skal udarbejdes lokalplaner.

Fantastisk plan

Lokalrådet er godt tilfreds med byvækstplanen.

- Det er en fantastisk plan, vi har også selv været med til at lave den, siger lokalrådets nye formand Peter Poulsen.

- Den kan udvikle Aarup by, det er en meget spændende plan, som vi glæder os til at implementere over næste 30 år, siger Peter Poulsen, der heller ikke mener, at 350 boliger er for optimistisk set i den tidshorisont.

- Det er en fantastisk plan, der tilgodeser mange forskellige boligformer. Vi har brug for både tæt, lavt lejebyggeri og i den grad også for parcelhusgrunde, som vi snart løber tør for, siger han.

Peter Poulsen fortæller, at lokalrådet i næste uge skal i gang med at planlægge et borgermøde om byvækstplanen.

Aarup skal vokse mod syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce