Fyns Amts Avis mener: Svendborg Event står med stor ansvar for stor opgave


Fyns Amts Avis mener: Svendborg Event står med stor ansvar for stor opgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef David Bernicken dabe@faa.dk
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

1. oktober bliver Svendborg en vigtig forening fattigere. Maritimt Centers Venner valgte nemlig i den forgangne uge at nedlægge sig selv i protest mod Svendborg Events håndtering af to af nøglepersonerne i Maritimt Center - de skulle blandt andet gå markant ned i løn, og derfor valgte de at stoppe.

Det er en skam, og det er skadeligt for kulturlivet på havnen, men også hele Svendborg. Maritimt Centers Venner har gennem årene stået for en lang række aktiviteter, og foreningen har bidraget til vedligeholdelsen af Maritimt Center. Der kommer dermed også til at opstå et hul, som helt lavpraktisk skal fyldes ud.

Afgående formand Peter Brusendorff har helt ret, når han udtaler, at der bliver mindre liv på havnen. Med mindre der findes nogen, som vil løfte arven efter foreningen. Det kan man for Svendborgs skyld håbe på, og ellers må den opgave overgå til Svendborg Event. Det er jo trods alt beslutninger truffet i Svendborg Event, der har ført til, at Maritimt Centers Venner har afbrudt samarbejdet og valgt at nedlægge sig selv. Og så kan det godt være, at Svendborg Event af økonomiske årsager i nogen grad har været tvunget til at foretage denne prioritering, men ikke desto mindre er foreningens lukning direkte affødt af beslutningerne truffet i Svendborg Event.

I foreningens arbejde ligger mange timers frivilligt arbejdskraft, og det må være op til Svendborg Event at finde ud af, hvordan opgaverne med at male centeret, borde-bænkesæt til honnørkajen og jollebroen samt søsætning og vedligeholdelse af jolleinstallationerne ved centret og vedligeholdelse af skiltene på træskibsbroen skal løses. Det vil være bekostelige opgaver, hvis ikke de kan blive løst af frivillige foreningskræfter.

Omvendt skal man også være varsom med at male Fanden på væggen.

Ja, der er nogle store sko, som skal fyldes efter foreningen, men når Peter Brusendorff samtidig udtaler "når Maritimt Center bliver nedprioriteret, så vil alt det, som Svendborg har arbejdet på som værende et kulturelt fyrtårn, visne hen", så er det også at undervurdere andre foreningers arbejde for at løfte kulturlivet i Svendborg.

Maritimt Center har stor betydning, og det maritime liv er en væsentlig del af den sydfynske dna, men Svendborg skal og kan også uden Maritimt Center topform fungere som et kulturelt fyrtårn, og det er helt sikkert, at det ikke kommer til at visne hen som følge af konsekvenserne af konflikten. Det er et tab for byen, at foreningen har taget denne drastiske konsekvens af uenigheden, men det er væsentligt at slå fast, at der er andre kulturinstitutioner, som også løfter byen, og det må være op til Svendborg Event at sikre, at det gode arbejde Maritimt Centers Venner ikke tabes på gulvet.

Det må være op til Svendborg Event at sikre, at det gode arbejde Maritimt Centers Venner ikke tabes på gulvet

Fyns Amts Avis mener: Svendborg Event står med stor ansvar for stor opgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce