Igen igen: Ærø Golfklub søger kommunen om nye penge

Bodil Lamberg er en af de spillere, der nyder at gå en runde golf ved Skjoldnæs Fyr. Men Ærø Golfklub er igen i økonomisk krise. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Igen igen: Ærø Golfklub søger kommunen om nye penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligesom så mange gange før de senere år er Ærø Golfklub i økonomiske problemer og søger igen kommunen om støtte til at overleve. Kultur- og socialudvalget har sendt den svære beslutning videre til økonomi- og erhvervsudvalget.

Ærø: Nu er den gal igen: Ærø Golfklub søger endnu en gang om støtte hos Ærø Kommune for at kunne overleve. Denne gang er ønsket et tre-årigt driftstilskud på 145.000 kroner årligt, svarende til klubbens udgifter til ejendomsskat i den tre-årige periode.

Klubben takker i en henvendelse til kultur- og socialudvalget for den støtte på 150.000 kroner, som klubben modtog sidste år. Men:

"Klubbens økonomiske situation er desværre ikke forbedret væsentligt siden da, og vi ønsker derfor påny (...) at ansøge om tilskud igen."

Beslutning sendt videre

Forleden behandlede kultur- og socialudvalget ansøgningen, og ifølge sagsfremstillingen har klubben i alt de senere år fået tilskud for 484.000 kroner. Udvalgets medlemmer tog ingen beslutning, men sendte beslutningen videre.

To medlemmer (Carl Jørgen Heide (P) og Anders Johansson (K)) ville vente til de snarlige budgetforhandlinger, mens flertallet (Inga Blom Thomas (S), Mona Madsen (V) og formand Minna Henriksen (SF)) først ville have økonomi- og erhvervsudvalget til at behandle ansøgningen.

- Ingen ønsker, at den lukker

For et år siden var problemet det samme. Her udtalte formand Poul Erik Therkelsen:

"Hvis vi får et nej, så har vi et problem. På sigt bliver vi nødt til at lukke. Kommunen får også et problem. De kommer til at miste indtægter fra 1200-1400 årlige gæster og overførsel af 500-600 biler om året."

Spørgsmålet er, om politikerne vil blive ved med at holde hånden under klubben. Og det er ikke en nem beslutning, understreger Inga Blom Thomas (S), som mener, det er problematisk at uddele penge, lige før politikerne skal lægge næste års budget.

- Det er svært isoleret at se på golfklubben eller hvem det måtte være, der søger. Golfklubben er også et aktiv for Ærø, ligesom så mange andre ting er et aktiv for Ærø, siger hun og tilføjer:

- Der er ikke nogen som helst, der ønsker, at golfklubben lukker. Det kan jeg ikke forestille mig, at der er nogen, der gør.

Igen igen: Ærø Golfklub søger kommunen om nye penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce