Debat: Sveriges grundvold vakler


Debat: Sveriges grundvold vakler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nanna Drejer, litteraturforsker, cand. med., Præstevænget 30, Svendborg
Nanna Drejer
Debat FAA. 

Læserbrev: I den seneste tid rystes Sveriges grundvold. Atter er det svenske folk vidne til meningsløse handlinger - denne gang i form af påsatte bilbrande. Det er uforståeligt, at et demokratisk, velorganiseret og oplyst samfund som det svenske, er udsat for en sådan aggressivitet fra personer, der åbenbart ikke synes, at landet er værd at vise respekt.

At bilafbrændingerne kommer som et chok for den socialdemokratiske statsminister Stefan Löfven er nærmest tragikomisk. For Löfven kan da ikke være helt uvidende om, hvad der rører sig i samfundet og i visse svenske byer, og at det ikke er første gang, at Sverige er udsat for tåbelige handlinger, der viser personernes manglende respekt for det land de bor i. Som leder af landet siden 2014 har Löfven og ligesindede politikere ikke evnet at sætte en stopper for denne upassende opførsel.

Derfor er det heller ikke uden grund, at et stigende antal svenskere er bekymrede og i den grad ængstelige for deres egen og landets fremtid. En markant del af det svenske folk ønsker sig politikere, der vil beskytte dem og ikke svigte landet, men være garant for, at det tidligere så hæderkronede Sverige ikke forvandles til ukendelighed. Bilafbrændinger er ikke blot hærværk, men et symptom på, at der er noget grundliggende galt i samfundet, og det bliver spændende at følge valget i Sverige den 9. september.

Danmark er heller ikke gået ram forbi, hvad angår bilafbrændinger, som siden maj måned i år allerede har rundet de 50. Og hvad gør Løkke og hans regering for at stoppe dette vanvid?

Hvad, der sker i Sverige, angår os alle, og når Sveriges grundvold vakler, sender det rystelser til hele Norden og øvrige Europa.

Debat: Sveriges grundvold vakler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce